Isplata penzija

Isplata penzija – Datum isplate prvog dela penzija za novembar 2019. godine za korisnike PIO fonda – preko tekućeg računa, na kućne adrese – Srbija.

SamoZena.com redovno i blagovremeno obaveštava svoje čitateljke o datumu isplate penzije.

Penzija ili mirovina je mesečna novčana naknada i druge beneficije na koje pojedinac stiče pravo po osnovu osiguranja za slučaj starosti, invalidnosti i smrti, a pod uslovima utvrđenim zakonom.

Osobe koje posjeduju pravo na penziju, nazivaju se penzioneri. Osim novčane nadoknade, penzioneri mogu imati i druge povlastice, kao što je, na primer, pravo na manju cenu voznih karata u gradskom prevozu.

VAŽNO JE ZNATI

Deca starija od 15 godina donose potvrde o školovanju jednom godišnje, odnosno potvrde o upisanoj godini na visokoškolskoj ustanovi.

Budžetske uplate – Srbija

Udovice ili udovci ne gube porodičnu penziju ako sklope novi brak.

Žene odlaze u penziju šest meseci kasnije

Penziju možete primati na tekući račun, na kućnu adresu (za isplatu na ruke primanja se umanjuju za iznos poštanskih troškova), na šalteru isporučne pošte (bez troškova u vezi sa isplatom), na račun ustanove u kojoj je korisnik smešten, na devizni račun (korisnici koji imaju prebivalište van teritorije Republike Srbije) i preko ovlašćenih lica (ovlašćenje važi godinu dana i može se obnoviti).

Isplata penzija Srbija

Datum isplate penzija…>>

Similar Posts