Isplata penzija

Isplata penzija – Datum isplate prvog drugog dela penzija za korisnike PIO fonda – preko tekućeg računa, na kućne adrese – Srbija.

Spisak prodavnica za građane starije od 65 godina

Od 1. januara ove godine važi indeksacija penzija po takozvanoj švajcarskoj formuli. Znači da će se penzije usklađivati sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

SamoZena.com redovno i blagovremeno obaveštava svoje čitateljke o datumu isplate penzije.

Penzija ili mirovina je mesečna novčana naknada i druge beneficije na koje pojedinac stiče pravo po osnovu osiguranja za slučaj starosti, invalidnosti i smrti, a pod uslovima utvrđenim zakonom.

Osobe koje posjeduju pravo na penziju, nazivaju se penzioneri. Osim novčane nadoknade, penzioneri mogu imati i druge povlastice, kao što je, na primer, pravo na manju cenu voznih karata u gradskom prevozu.

VAŽNO JE ZNATI

Deca starija od 15 godina donose potvrde o školovanju jednom godišnje, odnosno potvrde o upisanoj godini na visokoškolskoj ustanovi.

Budžetske uplate – Srbija

Udovice ili udovci ne gube porodičnu penziju ako sklope novi brak.

Penziju možete primati na tekući račun, na kućnu adresu (isplata penzija na ruke primanja umanjuje za iznos poštanskih troškova), na šalteru isporučne pošte (bez troškova u vezi sa isplatom), na račun ustanove u kojoj je korisnik smešten.

Na devizni račun (korisnici koji imaju prebivalište van teritorije Republike Srbije) i preko ovlašćenih lica (ovlašćenje važi godinu dana i može se obnoviti).

Datum isplate penzija…>>

Similar Posts