Isplata roditeljskog dodatka

Isplata roditeljskog dodatka ili Materinskog dodatka

Pravo na roditeljski dodatak kojim država finansijski pomaže u odgoju i brizi o deci, ostvaruju majke nakon rođenja prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta. Visina iznosa ove pomoći razlikuje se u zavisnosti od toga koje je dete po redu.

Koliki je iznos roditeljskog dodatka?

Visina roditeljskog dodatka usklađuje se dva puta godišnje – 1. aprila i 1. oktobra, a na osnovu statističkih podataka, kretanja troškova života u prethodnih šest meseci i konkretan iznos utvrđuje ministar nadležan za socijalna pitanja. Ono što je ovde bitno napomenuti je činjenica da se konkretan iznos utvrđuje u odnosu na dan rođenja deteta.

Isplata roditeljskog dodatka

Isplata dečijeg dodatka vrši se isključivo preko tekućeg računa kod Poštanske štedionice.

Roditeljski dodatak – Materinski dodatak predstavlja pomoć koja se od države dobija za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta.

Crkveni kalendar za 2018. godinu

Izuzetno, ukoliko je već rođeno troje dece, a prilikom sledećeg porođaja se rodi dvoje ili više dece (blizanci, trojke, četvorke itd.) postojaće pravo na roditeljski dodatak za svako od ove dece, ali je to potrebno da posebnim rešenjem odobri ministarstvo nadležno za socijalna pitanja. Pročitaj više…

Koja dokumenta za roditeljski dodatak – Materinski dodatak su potrebna?

Čitko popunjen zahtev i dokumenta predaju se u Pisarnici Gradske uprave, 27. marta 43-45, od 7,30 do 15,30 časova svakog radnog dana.Obrazac zahteva možete da dobijete u Pisarnici, ili da ga sami odštampate pošto ga preuzmete klikom na link ispod ovog teksta.

Zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak majke

Pošto se zahtevi iz opština šalju u Beograd, od trenutka podnošenja do prve isplate prođe bar mesec dana, ali posle toga sve uplate bi trebalo da stižu na vreme oko dvadesetog u mesecu.

Školski kalendar Srbija za školsku 2018/2019. godinu

20.03.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka za februar 2019. godine za Srbiju i Kosovo i Metohiju

02.03.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka za decembar 2018. i januar 2019. godine za Kosovo i Metohiju

23.02.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka za januar 2019. godine za Srbiju

19.01.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka za decembar 2018. godine za Srbiju

Danas, 24.12.2018. godine je obljavljen je kao datum isplate dečijeg i roditeljskog dodatka za novembar za centralnu Srbiju 22.12.2018.

20.11.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka za oktobar 2018. godine za Srbiju, Kosovo i Metohiju

 

 

Similar Posts