Lepota žene

Lepota žene je u njenim očima

Kako stariš, shvataš da imaš dve ruke: jednu da pomogneš sebi, drugu da pomogneš drugima.

Od 1954. godine pa sve do svoje smrti 1993. godine, Odri Hepbern je podržavala i pomagala organizaciju UNICEF. UNICEF je proglasio Odri ambasadorom dobre volje. Vođena iskustvom gladovanja tokom nemačke okupacije u mladosti, ona se zalagala za obezbeđivanje vode i hrane najugroženijim nacijama na svetu.

Preko svoje pozicije u UNICEF-u posetila je Afriku i Centralnu i Južnu Ameriku, gde je, kako kaže, shvatila da su “sve te tragedije prouzrokovane nemarom čovečanstva i da za njih postoji samo jedan lek koji jedino čovek može da pruži – mir”. Najviše ju je potresla situacija u Somaliji, koju je posetila 1992. godine. Nakon povratka iz te zemlje razbolela se i preminula.

Napunila sam 50: Za sledeće stvari me zaista više nije briga!

Kada je slavna glumica, dobrotvorka i modna ikona Odri Hepbern pitana da podeli svoje savete za lepotu, rekla je ovih 11 stvari:

Za atraktivne usne, govorite ljubazno.

Za divne oči, pronađite ono što je dobro u ljudima.

Za dobru liniju, delite hranu sa gladnim.

Za lepu kosu, dozvolite deci da provlače svoje prste jednom dnevno kroz nju.

Za dobro držanje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.

Ljudima je, više nego stvarima, potrebno obnavljanje, oživljavanje, potvrđivanje, prosuđivanje; nikada ne odbacujte nikoga.

Upamtite, ukoliko vam ikada treba pomoć, naći ćete je na krajevima svake od vaših ruku. Kako odrastate, otkrićete da imate dve ruke: jednu da pomognete sebi, a drugu da pomognete drugima.

Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri.

Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gde ljubav počiva.

Uživanje u životu je za ženu najbolja kozmetika

Lepota žene nije u njenoj spoljašnjosti, prava lepota žene je u njenoj duši. To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje.

Lepota žene se povećava kako godine prolaze.

Similar Posts