Školski kalendar za srednje škole Vojvodine za školsku 2018/2019 godinu

Nastava i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada u srednjoj školi se ostvaruju u toku dva polugodišta.
Prvo polugodište počinje u ponedeljak, 3. septembra 2018. godine, a završava se u petak, 21. decembra 2018. godine. U prvom polugodištu ima 80 nastavni dan.
Drugo polugodište počinje u utorak, 15. januara 2019. godine i završava se:
– u petak, 24. maja 2019. godine i ima 85 nastavnih dana za učenike četvrtog razreda gimnazije
-u petak, 31. maja 20198. godine i ima 90 nastavnih dana za učenike četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola
– u petak, 21. juna 2019. godine i ima 105 nastavnih dana, za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola.
Drugo polugodište za učenike prvog i drugog razreda trogodišnjeg, odnosno prvog, drugog i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola, za koje je nastavnim planom i programom propisana realizacija profesionalne prakse prema individualnom planu realizacije ove prakse za svakog učenika, završava se najkasnije u petak, 09. avgusta 2019. godine.

Nastavni plan i program za umetničke škole u prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu ostvaruje se prema godišnjem planu rada škole u petodnevnim ili šestodnevnim nastavnim sedmicama, u skladu sa zakonom.

U toku nastavnog perioda škola može utvrditi u svom godišnjem planu rada najviše četiri nastavne subote.

Similar Posts