Čarolija vremena – Magična gondola, Eva Feler

 

Čarolija vremena

Predstavljamo Vam veliki hit koji komotno može biti namenjen i ženama (ako ništa – mladim ženama sigurno).

Magična gondola je neobično putovanje u prošlost, u Veneciju s kraja petnaestog veka, u kojoj su krinoline i maske uobičajene, a biljne tinkture jedini lekovi, u kojoj se velmože bahate na balovima, a sirotinja jedva preživljava, u kojoj je uobičajeno ne kupati se nedeljama i koristiti ulicu kao toalet.

Anin tata je svetski priznati arheolog, njena mama je docent fizike, a ona je ponavljala razred.

Jednog dana ugledaće crvenu gondolu, iako sve gondole u Veneciji moraju biti crne, upašće u vodu i izaći sa druge strane vremena. Postaće putnica kroz vreme.

Zavoleće neke jednostavne ljude, upoznati i druge putnike i voleti jednog Sebastijana kroz sve vekove. I nikako neće shvatiti gde počinje budućnost, a završava se prošlost.

Tinejdžere će privući početna terminologija u knjizi: ajpod tač, čet, iskulirati, ulogovati na net, u dometu bežične hotelske mreže, fotka, fejsbuk, a do momenta kada shvate da odlaze u neko drugo vreme, biće potpuno uvučeni u njenu magiju.

 

Eva Feler (1956, Velbert) diplomirala je 1975. iz oblasti pravne filozofije i sve do 1992. radila je kao sudija, potom kao nezavisna advokatkinja do 2005. Od tada je samo spisateljica.

Objavila je romane različitih žanrova: romantične komedije, laku literaturu za odmor, trilere i istorijske romane. Pisala je i knjige po kojima su napravljeni TV filmovi.

 

Neko voli da putuje kroz prostor, a nekom se dogodi da putuje kroz vreme. U knjigama je sve moguće.

I tako je Ana putovala kroz obe dimenzije, jer je bila Čuvarka vremena. Otkrila je Veneciju s kraja petnaestog veka i Pariz u sedamnaestom.

Putovala je kroz vekove, kao što neko putuje s kraja na kraj grada, upoznala Sebastijana, zavolela ga u svom, ali i u svim ostalim vekovima.

Bila je svedok zavera, dvorskih intriga, musketarskih kodeksa, govorila je sve potrebne jezike, spravljala biljne tinkture umesto lekova i u svim tim avanturama pratila ju je jedna maska sa likom mačke, koja ima tajanstvenu moć.

Čarolija vremena i Zlatni most Eve Feler, uzbudljivi romani prepuni avantura i intriga, istorijskih činjenica i šake sentimenta.

Izdavač: Propolis Books

Similar Posts