Gaša Šeprtlja

Gaša Šeprtlja, na francuskom Gaston Lagaffe, humoristički je strip Andrea Frankena (1924-1997), genija evropskog stripa i humora.

Serijal se pojavio 28. februara 1957. u belgijskom magazinu Spiru i prati dogodovštine Gaše, “besposlenog junaka”, čiji dolaze iz lenjosti ili “korisnih” izuma, što se završava uništavanjem kancelarije. Strip je uvršćen u Mondov spisak “100 najboljih knjiga 20. veka”.

“Gaša Šeprtlja” je i kod nas jedan od najpopularnijih stripova. U Srbiji i Jugoslaviji izlazi od 1965. u brojnim izdanjima, a najpopularniji je u prevodima Đorđa Dimitrijevića, koji je prevodio i stripove “Talični Tom” i “Asteriks”.

ČUVENI STRIP JUNAK GAŠA ŠEPRTLJA U BIOSKOPU BLIZU VAS

Gaston je primljen kao pripravnik u uspešnoj kompaniji čiji je moto “učinimo beskorisno korisnim“.

Gašu, kralja šeprtlji, zdrav razum zaobilazi u širokom luku, i zahvaljujući svojoj skoro natprirodnoj moći stalno izazova katastrofe što njegovog šefa dovodi do ludila! Ili je ekstremno lenj i nemoguće ga je probuditi, ili u svojoj hiperaktivnosti izmišlja sve vrste mašina kako bi poboljšao živote svojih kolega, posebno gospođice Žan.

Gaša Šeprtlja

Pogledajte trejler…

Naravno, to što dolazi u kancelariju sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u automobilu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama, ne olakšava situaciju. Rizikujući da ugrozi budućnost kompanije, da li će uspeti da spase kompaniju od samog sebe?

Originalni naslov filma je Gaston Lagaffe. Ovu urnebesnu komediju potpisuje Pjer-Fransoe Martin-Lavala, a ulogoe tumače Teo Fernandez, Pjer-Fransoe Martin-Lavala, Arno Dikre.

Film je u bioskopima od 5. aprila, a krajem meseca nas očekuju specijalne projekcije u Domu Omladine Beograda kada će publika imati prilike da razgovara sa nekim od stručnjaka koji su učestvovali u prevodu i izdavanju ovog stripa.

Film je u bioskopima od 5. aprila u distribuciji 2i Film.

Similar Posts