Neobično ukrašene novogodišnje jelke su apsolutni hit.

 

Jedan od najlepših običaja u vezi s nastupanjem Nove godine jeste kićenje jelke. Kako ćete okititi jelku u današnje vreme – stvar je ukusa, dovitljivosti, materijalnih mogućnosti, ali i znanja. Mi vam nudimo nekoliko saveta u vezi s kićenjem, kako bi vaša novogodišnja jelka bila pravi odraz raspoloženja u kojem ste.

Jelka se kiti u gotovo svim kulturama, bez obzira na to da li se u pojedinim državama slavi Božić ili ne. Jednostavno, okićena jelka je simbol prazničnog duha.

U početku se jelka kitila različitim kolačima, bombonama, svećama, orasima, suvim šljivama, mašnama… Danas imamo različite ukrase koji nisu jestivi, a ovaj “trend” kićenja jelke nejestivim predmetima, nastao je sasvim slučajno, ali je brzo doživeo popularnost.

Naime, jedan nemački duvač stakla koji je bio siromašan i nije mogao da kupi jestive ukrase za jelku kako bi usrećio svoju decu, bio je veoma tužan i očajan zbog toga. Kako bi ipak okitio jelku i ulepšao praznike za svoju porodicu, on je od stakla pravio kugle i okačio ih na jelku. Njegovi ukrasi su izazvali oduševljenje među narodom, pa se ovaj duvač stakla ubrzo i obogatio zahvaljujući svojoj ideji.

Bez obzira na to da li se jelka kiti u okviru verskog praznika ili kao deo novogodišnjih praznika, ona označava blagostanje, sreću, radost, nadu i kao ritual najčešće je vezana za porodicu.

U ovim predprazničnim danima vam preporučujemo da okitite jelku na jedan sasvim nov način.

U obzir dolaze i bele i zelene jelke.

Jelka Sneško Belić je apsolutni hit za nastupajuće praznike…>>

Ako imate stare okrugle akvarijume možete ih odlično iskoristiti za dekoraciju ili iskoristiti umesto jelke…>>

Možete da iskoristite stare helanke…>>

Prugaste hulahop čarape…>>

Monstrum jelka…>>

Similar Posts