Udruženje Mamin san pozvalo ustanove i kompanije OBEZBEDITE PARKING ZA TRUDNICE

Grad Beograd broji oko 25.000 parking mesta u zoni i nešto više od 10.000 u garažama i parkiralištima – od toga ni jedno nije rezervisano za trudnice.

Zbog toga je udruženje Mamin san danas pokrenulo inicijativu za uvođenje posebnih parkirališta za buduće mame, kako bi im olakšalo kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Prema poslednjim procenama, samo u centru Beograda nedostaje oko 5.000 parking mesta, i potrebno je izdvojiti i do pola sata za parkiranje. Ovo je izuzetno dug period za trudnice, a posebno one u trećem tromesečju, za koje su kretanje i vožnja automobila svojevrsni izazovi.

Ova inicijativa je potekla od oko 600 budućih mama. Potrebno je obezbediti što veći broj parking mesta za trudnice, i to posebno u blizini domova zdravlja, opština, gradskih i republičkih institucija, šetališta, šoping centara i drugih ustanova…

Pozivamo sve, posebno Parking servis, da podrže našu inicijativu Mesto za trudnice, i postave ove specijalno obeležene parkinge.

Uvođenjem parkinga za buduće mame na teritoriji prestonice, Srbija bi se pridružila državama poput Amerike, Velike Britanije, Italije, Španije i drugih, koje brinu i podstiču natalitet.

Udruženje „Mamin san” je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti edukacije i pripreme za roditeljstvo budućih roditelja. Udruženje pruža sveobuhvatnu, profesionalnu i besplatnu podršku trudnicama i roditeljima dece najranijih uzrasta, te na taj način podstiče i promoviše odgovorno roditeljstvo.

VELIKA ANKETA ZA BUDUĆE MAME u okviru akcije OBEZBEDITE PARKING ZA TRUDNICE

U okviru inicijative, na Fejsbuk stranici udruženja Mamin san postavljena je HYPERLINK “https://goo.gl/forms/Zf2RZ4gLeprTkenk1” anketa koja za cilj ima da prikaže značaj uvođenja namenskih parking mesta i prmovisanja bezbedne vožnje među trudnicama. Namenjena je budućim mamama, anonimna je i ne oduzima više od nekoliko minuta za popunjavanje. Ukoliko želite da podržite aktuelnu kampanju, pozivamo vas da popunite ili podelite ovu HYPERLINK “https://goo.gl/forms/Zf2RZ4gLeprTkenk1” anketu sa budućim mamama iz svog okruženja.

Similar Posts