A šta je bilo pre patrijarhata? Nikako to da dokučim do kraja. Vrlo je verovatno da je bilo matrijarhata, kažu antropolozi, ne Jerotić. Gde? Kada? U kom obimu? Ima legenda da su muškarci silom, ratom, to oteli od žena. Ali to nije bila ta vrsta vlasti, najverovatnije, koju je posle muškarac preuzeo”.

“Muškarac je dominirao dve hiljade godina, sad je red na žene. Pogledajte primere Nemačke, Brazila i Argentine! Kad bi žene vladale svetom, bilo bi manje ratova”.

“Nežan pogled (i duže gledanje) muškarca na ženu verovatno je najpoželjniji jer je najbliži onom idealu muškarca koji očekuje da kroz gledanje (duže gledanje!) jednog lepog dana vidi ženu. Ovo je prilika da je muškarac zavoli, i, možda, trajno voli (eto srećnog braka!).

Nežni (prvi) pogled muškarca na ženu ukazuje na srećno provedeno rano detinjstvo sa majkom koja je volela i muža i dete, i bila voljena”. Muškarac ženu može da gleda i sažaljivo, potcenjivački, požudno, uplašeno, ravnodušno i poslovno.

O ljubavi, ženama, braku…

“Ljubav je Bog, sloboda i izvor. ”Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog.” Kao što jeverejska poslovica kaže: “Voli me malo, ali voli me dugo.” Negujte ljubav kao što negujete cveće!”.

Danas devojke što su obrazovanije prave lošije izbore…>>

Similar Posts