sajam knjiga

64. Sajam knjiga u Beogradu 2019: Sve što treba da znate!
Kad: 20 – 27. oktobar 2019.

www.sajamknjiga.rs

Gde: 

Hale 1, 1a, 2a, 2b, 2c i 4

Kada je u pitanju Sajam knjiga, nije reč samo o manifestaciji koja je važna za autore, distributere knjiga, ljubitelje pisane reči, edukatore. Ovo je manifestacija koja je važna za decu, za usvajanje navika i osećaja za literarnu umetnost, ali i za porodice jer vas na Sajmu knjiga kao i uvek na sajmovima očekuju brojni popusti, promocije i akcije. Bez sumnje ćete otkriti idealne pakete za svakog, za poklon, za uspomenu.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

„Pogledajte ovu ogromnu količinu tajni oko sebe! Na Sajmu knjiga se uvek osetim više tužna nego radosna: Da poživimo stotine godina, ne bismo stigli otvoriti sve ove školjke bisera ljudske misli, pune vatre srca i oluja mašte…“.

Desanka Maksimović (1988)

Prave dame znaju da je knjiga uvek u modi

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

64. Sajam knjiga

ŠTA PREDSTAVLJA SAJAM KNJIGA U BEOGRADU?

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga, kompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmene iskustva, sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje. Svi izdavači iz Srbije i najugledniji izdavači iz regiona na Sajmu predstavljaju svoju godišnju izdavačku produkciju.

Pored izlagačkog, na Sajmu se organizuje i bogat prateći program: konferencije, okrugli stolovi, susreti s piscima, tribine, radionice…

Za posetioce, ljubitelje pisane reči, Sajam knjiga je jedinstvena prilika da na jednom mestu pronađu, i uz posebne sajamske popuste kupe knjige koje ih zanimaju, kao i da upoznaju omiljene i otkriju nove autore i prisustvuju na nekom od brojnih programa.

Similar Posts