Šekspir za veliku decu

30.06. u 18.00
BURA
Režija: Nikita Milivojević
Preporučeni uzrast: 7+

U „Buri“ je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih, političkih… a među svim mogućim učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće… nešto davno izgubljeno, „građa od koje se prave snovi“!

01.07. u 18.00
SAN LETNJE NOĆI
Režija: Michalis Sionas
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave: 70’

Šekspirov „San letnje noći“ prilagođen najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.
Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

02.07. u 18.00
ROMEO I JULIJA
Režija: Nel Crouch
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave: 2h (sa pauzom)

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije „Romea i Julije“, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.

Za više informacija posetite: www.malopozoriste.co.rs

Similar Posts