Šta nas očekuje u januaru

Šta nas očekuje u januaru?

U januar, mjesec nove 2020. ulazimo kroz totalnu dominaciju znaka Jarca – u njemu se nalaze Sunce, Merkur, Jupiter, Saturn i Pluton. U znaku Vodolije je Venera, u znaku Riba Mjesec i Neptun. Uran je retrogradan u znaku Bika, a Mars se nalazi u znaku Škorpije.

Veliki horoskop za januar

Prvo bitnije dešavanje u januaru je prelazak Marsa u znak Strijelca, koji se dešava trećeg januara. Pošto Mars predstavlja našu energiju i inicijativu – u narednom periodu ćemo funkcionisati optimističnije, sa više entuzijazma, otvorenosti, želećemo da osvojimo „nove teritorije“, želja za pokretom i akcijom će biti pojačana.

Šta nas očekuje u januaru?

10. januara imamo pun Mjesec i pomračenje u znaku Raka.

Ovo je prvo od šest pomračenja Mjeseca i Sunca koje nas očekuje tokom 2020. godine i suštinski najavljuje velike preokrete i novu fazu koja je pred svima nama. Kao i uvijek u danima oko punog Mjeseca moguća je pojačana nervoza i napetost i nije dobar trenutak za donošenje važnih odluka, pogotovo onih koje donosimo impulsivno. Emotivno se možemo osjećati loše, istrošeno i nezadovoljno a treba obratiti i posebnu pažnju na porodične odnose i relacije, pošto to može biti mjesto sukoba. Problemi sa roditeljima ili zabrinutost zbog njih.

Odmah sledećeg dana Uran u znaku Bika kreće direktnim hodom.
Planeta preokreta, revolucije, promjena, nepredviđenih i neočekivanih dešavanja, ali i planeta stresa i nemira sprema se da nam začini ove januarske dane. Želja za promjenama u narednom će periodu jačati.

13. januara Venera prelazi u znak Riba.
Znak Venerine egzaltacije – pa je pred nama period sa mnogo tajni, mnogo zakulisnih ljubavnih (i ostalih) dešavanja, period pojačane romantike, idealizma, sanjarenja, platonskih ljubavi….

16. januara Merkur prelazi u znak Vodolije, a od 20. januara i Sunce – vrijeme je za nove ideje, za kreativnost, za više društvenosti i kontakata, za širenje kruga prijatelja i poznanika….U noći između 24. i 25. januara, očekuje nas i mlad Mjesec u ovom znaku.

Šta nas očekuje u januaru?

Kao što vidite, januar je u suštini mjesec bez nekih velikih dešavanja. Nekako mi djeluje da će svečarsko raspoloženje ipak obojiti ovaj mjesec jednom lijepom i dosta stabilnom energijom. Ne računam tu dane oko punog Mjeseca i pomračenja, ali to je izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Mars će nam doneti bolju energiju, Venera donosi više ljubavi i pozitivniji unutrašnji osjećaj, a planete u znaku Jarca stabilnost na poslovnom planu.

Da, izgleda kao da početak ove godine dosta obećava… šteta je što će samo početak biti tako opušten – mislim da je ipak 2020. spremila i nekih ne baš prijatnih iznenađenja za nas, ali o tom – potom. Kada bude vrijeme.

Do tada – uživajte u lijepim januarskim danima. Malo opuštanja nam je svima potrebno – da se odmorimo i napunimo baterije za prolazak kroz ostatak godine.

AstroZabava

Similar Posts