Lepota žene

Lepota žene je u njenim očima

Kako stariš, shvataš da imaš dve ruke: jednu da pomogneš sebi, drugu da pomogneš drugima.

Od 1954. godine pa sve do svoje smrti 1993. godine, Odri Hepbern je podržavala i pomagala organizaciju UNICEF. UNICEF je proglasio Odri ambasadorom dobre volje. Vođena iskustvom gladovanja tokom nemačke okupacije u mladosti, ona se zalagala za obezbeđivanje vode i hrane najugroženijim nacijama na svetu.

Preko svoje pozicije u UNICEF-u posetila je Afriku i Centralnu i Južnu Ameriku, gde je, kako kaže, shvatila da su “sve te tragedije prouzrokovane nemarom čovečanstva i da za njih postoji samo jedan lek koji jedino čovek može da pruži – mir”. Najviše ju je potresla situacija u Somaliji, koju je posetila 1992. godine. Nakon povratka iz te zemlje razbolela se i preminula.

Napunila sam 50: Za sledeće stvari me zaista više nije briga!

Kada je slavna glumica, dobrotvorka i modna ikona Odri Hepbern pitana da podeli svoje savete za lepotu, rekla je ovih 11 stvari:

Za atraktivne usne, govorite ljubazno.

Za divne oči, pronađite ono što je dobro u ljudima.

Za dobru liniju, delite hranu sa gladnim.

Za lepu kosu, dozvolite deci da provlače svoje prste jednom dnevno kroz nju.

Na današnji dan – 20. januar

Za dobro držanje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.

Ljudima je, više nego stvarima, potrebno obnavljanje, oživljavanje, potvrđivanje, prosuđivanje; nikada ne odbacujte nikoga.

Upamtite, ukoliko vam ikada treba pomoć, naći ćete je na krajevima svake od vaših ruku. Kako odrastate, otkrićete da imate dve ruke: jednu da pomognete sebi, a drugu da pomognete drugima.

Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri.

Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gde ljubav počiva.

Uživanje u životu je za ženu najbolja kozmetika

Lepota žene nije u njenoj spoljašnjosti, prava lepota žene je u njenoj duši. To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje.

Lepota žene se povećava kako godine prolaze.

Similar Posts