Vikend horoskop

VIKEND HOROSKOP DO 21. OKTOBRA 2019: evo o kome treba najviše da brinete ovog vikenda

Horoskop najavljuje promenu energije – prelazak Meseca u znak Raka budi u nama posebne želje!

Ovo je bila vrlo dobra nedelja, osećali ste se dobro i smireno i mogli da se usredsredite na lični život i svoj dom. Ipak, budući da ste toliko pozitivno nastrojeni, pazite da neko ne iskoristi vašu dobrotu i velikodušnost, upozorava astrolog Gregori Skot.

U petak Mesec u Blizancima stoji u trigonu sa Suncem u Vagi. “To je vrlo pozitivno”, kaže astrolog, jer oboje su u vazdušnim znakovima: Vaga je povezana s lepotom, a Blizanci s komunikacijom, zabavljanjem, činjenjem novih stvari. Mesec je u kvadratu s Neptunom u Ribama, čime se na odstojanju drži njegova maglovitost, a u opoziciji je s Jupiterom u Strelcu. U petak ste raspoloženi da sagledate postignuto i uživate u tome jer ste prilično zadovoljni bez obzira na svoje životne okolnosti.

Petak je dan bez mnogo pritisaka, uživate u društvenim kontaktima, druženju s prijateljima i porodicom, jer možete biti opušteni s obzirom na to da nema opasnosti od uvlačenja u ogovaranje i širenje tračeva. Ovo je i dobar dan za putovanje, “mogli biste otkriti neočekivano blago, skriven dragulj”, kaže astrolog. “A ako ne možete izaći iz kuće, pođite na duhovno putovanje. Naći ćete taj skriveni dragulj”, savetuje.

Vikend horoskop

Promenu energije u subotu donosi prelazak Meseca u znak Raka, pridonoseći želji da se negde lepo ušuškate. Zainteresovani ste za ljubav, za to da se osećate dobro i voljeno, da tetošite druge ljude, da budete kreativni…

Vikend ćemo želeti da provedemo u mirnoj, kućnoj atmosferi. Ovo je dan za porodična okupljanja, boravak na svim onim mestima koja nam pružaju osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Budi se potreba da budemo nežni, brinemo o drugima i otvoreno pokažemo svoje emocije. Kada se Mesec nađe u znaku Raka, naše aktivnosti se prebacuju u okvir doma, tako da trpeza postaje obilnija i bogata domaćim jelima.

Mesec u Raku u kvadratu je s Kironom u Ovnu – stoga ako se brinete za druge, nije verovatno da ćete biti povređeni – ali je i u inkonjunkciji s Marsom u Vagi (koji omogućuje izgradnju mostova među ljudima u slučaju sukoba), a tu je i njegov sekstil s Uranom u Biku, koji donosi mogućnost da se dogodi nešto neočekivano a čudesno, i to na opipljiv način.

Merkur u Škorpiji u sekstilu je s Plutonom u Jarcu: “Ako danas izrazite svoje emocije, to može promeniti okolnosti.” Danas morate obratiti pažnju na one koji traže pomoć – to može biti i osoba koju ne poznajete – jer ćete zbog Meseca u Raku biti skloni da verujete da je to iskren i istinski poziv upomoć.

Ako neko od vas zatraži kakav velik doprinos – bilo, na primer, novčani, bilo nešto što bi vam oduzelo mnogo vremena – budite vrlo oprezni, proučite detalje i ispitajte treba li ta osoba doista pomoć. Danas se morate čuvati i otkrivanja ličnih informacija, koje bi neko mogao pokušati da izvuče iz vas na prevaru. Subota je inače sjajan dan, dobar za zabavu i druženje s dragim ljudima.

U nedelju je Mesec u opoziciji sa Saturnom i Plutonom u Jarcu pa ste vrlo zainteresovani za osećaje koji dolaze i odlaze, a nimalo za menjanje strukture svog života (na primer, promenu prehrane, mesta stanovanja i tome slično) – ovo je dan baš za odmor. Mesec je u trigonu s Venerom i Merkurom u Škorpiji, kao i sa Neptunom u Ribama, pa naglašava duboku emocionalnost.

Poslednji dan u nedelji će obeležiti dva planetarna aspekta – Merkur sekstil Pluton i Venera sekstil Saturn. Merkur u sekstilu sa Plutonom će naglasiti našu istraživačku prirodu, pa ovde postoji potreba da se traga za svim što je staro, da se prekopava po prošlosti, ali i po dubinama nesvesnog. Ovo su i ruke i reči koje isceljuju, ali i sva ona znanja koja nam mogu promeniti život iz korena i osloboditi nas strahova. Ovaj aspekt podržava sve istraživače, arheologe, psihologe, one koji se bave ezoterijom itd.

Vikend horoskop

Sa druge strane, Venera u sekstilu sa Saturnom nam nudi mogućnost da napravimo stabilnu i trajnu saradnju u svojim partnerskim odnosima, dok nam na emotivnom nivou pruža osećaj sigurnosti i zaštite. Ovo je aspekt koji nam može vratiti u život neku osobu iz prošlosti, ali isto tako, ovaj aspekt podržava sve one koji vole klasičnu umetnosti ili se njome bave. Energiju ovog dana možete iskoristiti za postavljanje osnove svih dogovora jer je ovo energija saradnje i konstruktivnosti. Osetite osećaj povezanosti i oslobodite se svega što vas sputava na putu uspeha jer cilj svake Venere je da se oseća udobno i lepo!

Žena ne mora

“Stvari su prilično rigidne; osećaji su vam intenzivni, ali stvari se neće naročito menjati”, kaže Skot. Nedelja je zato još jedan dobar dan da dopustite svojim emocijama da izađu na površinu, da se družite i zabavljate, povežete s prijateljima i članovima porodice kao i s ljudima s kojima vas povezuju zajednički interesi.

Osim toga, danas pomislite na nekoga ko je možda usamljen i pozovite ga na druženje. Budući da je energija takva da podstiče društvenost, postoji i velika mogućnost da se nešto kolektivno izgradi. “Biće zabavno i biće produktivno, što god da napravite s drugim ljudima.”

Izvor: Sensa.hr

Similar Posts