5 savršenih destinacija za leto

5 savršenih destinacija za leto 2019. koje vas neće puno koštati

Letnji odmori su pred nama i sigurno ste na mukama kada treba odlučiti gde povesti porodicu na letovanje ili gde se odmoriti od radne godine. Kako se sajam završio, a najjeftinii aranžmani prodati, ostalo je još malo ponuda primamljivih džepu koje garantuju dobru zabavu.

Druge preporuke

Još uvek nije kasno da prelistate raznovrsne ponude za letovanje 2019 koje su turističke agencije pripremile za Vas i odlučite na kojoj ćete destinaciji provesti odmor. Ukoliko se ipak dvoumite oko nekih, evo pet najboljih koje garantuju odličan provod za neveliki novac.

5 savršenih destinacija za leto 2019.

Krf – mesto gde mitovi postaju stvarnost

Nepravedno zapostavljeno ostrvo u korist Kefalonije i Zakintosa, koje svakome ima da ponudi nešto i to je ono što ga čini tako posebnim. Uvek je pravo vreme za Krf! Posetite neke od antičkih lokaliteta poput stare tvrđave Angelokastro, Ahileon, skrivenih plaža na severu ušuškanih oko zelenih litica planina ili posetite slavni mauzolej na ostrvu Vido.

Takođe, ukoliko budete imali vremena, trajektom možete posetiti i Albaniju. Spektakularne peščane plaže i bistro plavo more možda budu razlog Vaše odluke da se ponovo vratite Krfu, jer, Grčkoj se svako vraća!

5 savršenih destinacija za leto 2019.

Kraljevski Dubrovnik, Hrvatska

Ovo je verovatno najpopularnije turističko mesto u Hrvatskoj, i nastaviće da bude još dugo zahvaljujući predivnom utvrđenju grada, koji možete obići šetnjom po zidinama, ispijajući belu kafu ili uživati razgledajući glavni gradski trg – Stradun.

Ukoliko Vam dosadi gužva, zaputite se put Elafitskih otoka koja okružuju Dubrovnik i uživajte istražujući mala ribarska sela u vožnji čamcem. Sveža riba, neograničena količina vina i ronjenje u kristalno čistoj vodi su sinonim za ovo mesto. Osećajte se kao kralj ‚‚Sedam kraljevstava” dok posmatrate Jadran sa neke od terasa na vrhu grada!

5 savršenih destinacija za leto 2019.

Bled, Slovenija – Jezero iz bajke

Dok će većina za svoj letnji odmor odabrati more nemojte zaboraviti na neke od evropskih skrivenih bisera. Zahvaljujući bajkovitoj prirodi, savršenim letnjim temperaturama i niskim cenama, u odnosu na susedne zemlje poput Italije i Austrije – Slovenija je zabeležila porast broja stanovništva u poslednjih nekoliko godina.

Na samo sat vremena od Ljubljane uživajte u sunčanim obalama ostrva Bled, vozite čamac po jezeru ili se popnite do bledskog zamka i uzivajte u panoramskom pogledu na čitavo jezero i ostrvo, kao i na slovenačke Alpe. Treba li Vam još neki razlog da se odlučite? Zalasci sunca na Bledu su kao sa druge planete!

5 savršenih destinacija za leto 2019.

Algarve, Portugal – Gibraltarski biser

Algarve je smešten u najlepšem delu Pacifika, na mestu gde se spajaju Gibraltarski moreuz i Sredozemno more. Njegovo ime potiče od arapske reči ‚‚Al-Gharb”, što znači zapad a ova činjenica ne čudi ako znamo da je regija Algarvea vekovima bila najzapadnija tačka mavarskog carstva.

Prva škola pomorske navigacije osnovana je ovdje a 150 kilometara duge plaže sitnog zutog peska okovane stenama nepravilnih oblika, koje su zaštitni znak letovališta, učiniće da verujete u savršenstvo.

Obavezno posetite i Faro, simpatični, mali grad u ovoj oblasti, sa burnom istorijm, okružen zidinama, sa parkom prirode ‚‚Ria Fromosa”. Glavni trg sa pijacom osmislio je lično Gustav Ajfel.

Albufeira je još jedna, nezaobilazna tačka kojoj treba posvetiti bar jedan izlet. Iako manja od Fara, jednako je posećena turistima iz celog sveta. Ovo mirno ribarsko seoce je idealan izbor za one koji traže opuštajući, pasivan odmor na nekim od izolovanih bajkovitih plaža.

Bali, Indonezija – Sve što očekuješ od odmora

Svi bi, bar jednom u životu, trebalo da posete jednu od popularnih dalekih destinacija, i uvere se da su s pravom toliko posećene. Naš predlog za ovo leto biće egzotična Indonezija. Mnoge agencije nude povoljne aranžmane za odlazak na ovakva putovanja, pa posvetite neki trenutak Vašeg vremena da ih već sad pogledate.

Jednom kada stignete na Bali, iznenadićete se neravnopravnosti cene karte i, na primer, iznamljivanja luksuzne vile po ceni smeštaja u nekom hostelu u Evropi.

5 savršenih destinacija za leto 2019.

Bali ima ponudu za svakoga uz vrlo niske cene. Zabavite se na neprestanim žurkama u Potato Head klubu na plaži, ili odmarajte u Ubudu pijuckajući koktel (za manje od jednog evra) na plažama kao što su Sanur, Uluwatu ili Nusa Lembongan. Ne plašite se da odmor provedete aktivno, u nekom od brojnih centara za surfovanje u Kuti.

Nadamo se da će Vam naši predlozi olakšati donošenje odluke gde ćete provesti leto sa svojim najvoljenijima! Ne zaboravite da je svaka destinacija priča za sebe pa se potrudite da ovo leto maksimalno iskoristite stičući nove prijatelje, uspomene i uživajući u drugim kulturama a možda baš ovo leto bude prilika da upoznate ljubav svog života.

Hvala sajtu: Luftika

Similar Posts