Dobro delo

Dobra dela mogu da pokrenu i naprave velike promene u našim životima i životima drugih.

Učinite neko dobro delo, bez očekivanja i nagrade, sigurani u znanju da jednog dana neko može da uradi to isto za vas.

Samopouzdanje je vrsta ogledala

Dobrota je inspiracija za velika i mala dela u našim životima.

Verovatno ste primetili kako i najmanja dobra dela mogu da pokrenu i naprave velike promene u našim životima i životima drugih.

Stalna dobrota može mnogo toga da postigne, kao što sunce topi led, dobrota može da prouzrokuje da nesporazumi, nepoverenje i neprijateljstvo nestanu. Postoji veliki broj dokaza da što veći nivo samopoštovanja postoji kod neke osobe, to je veća verovatnoća da će prema drugima pokazati poštovanje, dobrotu, ljubaznost i velikodušnost.

Dobra dela

Ne možete učiniti dobro delo prerano, jer nikada ne znate koliko će brzo za to biti prekasno. Otvorenost, poštenje, dobrota, dobro upravljanje, čak i humor, pomažu u svakom biznisu, za sva vremena.

Zapamtite, dragi moji, da ne postoji takva stvar kao što je malo dobro delo, svako delo pravi talase koji nemaju logičan kraj. Ljubav i dobrota nikad nisu uzalud dati. Blagoslov su za one koje ih primaju i blagoslov su za one koje ih daju.

Dobra dela

Dobrota je jezik koji gluvi mogu da čuju i slepi da vide, a topao osmeh je univerzalni jezik dobrote. Dobrota je važnija od mudrosti, a prepoznavanje toga jeste početak mudrosti. Ljudska dobrota nikada nije oslabila izdržljivost ili smekšala volju slobodnih ljudi.

Nacija ne mora da bude okrutna da bi bila jaka. Čuvajte dobro u sebi to blago – dobrotu. Znajte kako da je date bez oklevanja, kako da je izgubite bez kajanja i kako da je dobijete bez zlobe.

Učinite neko dobro delo, bez očekivanja i nagrade, sigurani u znanju da jednog dana neko može da uradi to isto za vas.

Jelena Bošković

Similar Posts