Emocije kao putokaz

Emocije kao putokaz – Emocije imamo kao putokaz u životu, da nam kažu da li smo na pravom putu ili nismo.

Život nije ono što nam se dešava nego kako mi gledamo na to što nam se dešava. Zar stvarno mislite da je život napravljen tako da se rodimo, radimo, plaćamo račune i umremo? Nije, mnogo je više od toga.

Ovaj svet funkcioniše po nekom drugom principu o kome sigurno nismo učili u školi. Taj princip zove se emocija (vibracija), taj princip se zove Zakon privlačenja. Prvo je bitno razumeti da smo mi vibracijska bića, da treba da pratimo emocije, jer emocija je ta koja vibrira, šalje svoj signal u svemir i to nam se vraća nazad. Emocije imamo kao putokaz u životu, da nam kažu da li smo na pravom putu ili nismo.

Navešću Vam jedan primer. Kada mislimo na nešto lepo, na nešto što nam izaziva lepu emociju, nama se to vrati i imamo toga sve više i više. Isto je i kada mislimo na nešto loše, mi šaljemo frekvenciju niske emocije i to nam se po zakonu privlačenja vrati kao bumerang.

Samopouzdanje je vrsta ogledala

Naše misli imaju energiju, zato treba pametno da ih biramo. Misli nam kreiraju dan, nedelju, godinu, život. Pogledajte kakav je nam je život, odmah ćemo znati kakve su nam misli.

Da li postoji nešto u našem životu što nam ne ide, što bismo promenili? Ako ima, budimo sigurni da imamo loše misli vezano za to. A misao koja se dovoljno dugo ponavlja, postaje naše uverenje koje živimo.

Opet ću vam dati primer da me bolje razumete. Onaj ko govori npr. („Nemam novca“, „nemam ljubavi“, „zdravlja“, „ništa mi ne ide“…) ima sve potvrde u svom životu da je to istina. Jer Univerzum ne čuje reči (nemam ovo ili ono), on čuje našu emociju i na nju odgovara i daje nam još toga, još takvih iskustava, još takvih događaja itd. Univerzum nam uvek kaže „DA“. Na šta god da mislimo, o čemu god da pričamo on opet kaže „Da“.

Naše misli su odraz naših života. Prestanite da posmatrate šta nam se dešava, kreirajte unapred život kakav želite i to svesno. Jer mi i jesmo kreatori svojih života samo su nas učili da je ipak možda kriva država u kojoj živimo, naše školstvo, društvo itd. Mi smo kreatori zapamtite!

Dolaskom na ovaj svet dobili smo moć izbora, dobili smo svest i emocije da nas vode. Svesno birajte misli zbog kojih ćete se osećati bolje, svesno kažite sebi da ste vi zaslužni za život koji živite.

Da li ste se ikada pitali koja je razlika između nekoga ko je bogat i nekoga ko je siromašan? Razlika je u mislima, imaju samo drugačije misli, nije ovaj što je bogat rođen pod srećnom zvezdom.

Ako već imamo tu moć da sami biramo svoje misli onda birajmo one koje će nam služiti. Ova tema je veoma opširna i kompleksna treba je dobro razumeti i primeniti da bi nam se i život promenio.

Mi smo deo kreacije, u kreaciji nema greške, sve što je stvoreno stvoreno je da savršeno funkcioniše. Pogledajte prirodu, tu nema ničega ni viška ni manjka. Tako je i sa nama, ovde smo sa razlogom, jer kreacija ne troši ni trunku svoju energije za nešto što joj ne treba.

Jelena Bošković

Similar Posts