Isplata roditeljskog dodatka

Isplata roditeljskog dodatka ili Materinskog dodatka

Pravo na roditeljski dodatak kojim država finansijski pomaže u odgoju i brizi o deci, ostvaruju majke nakon rođenja prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta. Visina iznosa ove pomoći razlikuje se u zavisnosti od toga koje je dete po redu.

Koliki je iznos roditeljskog dodatka?

Visina roditeljskog dodatka usklađuje se dva puta godišnje – 1. aprila i 1. oktobra, a na osnovu statističkih podataka, kretanja troškova života u prethodnih šest meseci i konkretan iznos utvrđuje ministar nadležan za socijalna pitanja. Ono što je ovde bitno napomenuti je činjenica da se konkretan iznos utvrđuje u odnosu na dan rođenja deteta.

Roditeljski dodatak – Materinski dodatak predstavlja pomoć koja se od države dobija za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta.

Izuzetno, ukoliko je već rođeno troje dece, a prilikom sledećeg porođaja se rodi dvoje ili više dece (blizanci, trojke, četvorke itd.) postojaće pravo na roditeljski dodatak za svako od ove dece, ali je to potrebno da posebnim rešenjem odobri ministarstvo nadležno za socijalna pitanja. Pročitaj više…

Dokumenta za roditeljski dodatak

Čitko popunjen zahtev i dokumenta predaju se u Pisarnici Gradske uprave, 27. marta 43-45, od 7,30 do 15,30 časova svakog radnog dana.Obrazac zahteva možete da dobijete u Pisarnici, ili da ga sami odštampate pošto ga preuzmete klikom na link ispod ovog teksta.

Pošto se zahtevi iz opština šalju u Beograd, od trenutka podnošenja do prve isplate prođe bar mesec dana, ali posle toga sve uplate bi trebalo da stižu na vreme oko dvadesetog u mesecu.

Isplata roditeljskog dodatka

19.09.

Za avgust 2020. za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

21.08.

Jul 2020. za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

21.07.

Jun 2020. za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

20.03.

Februar 2020. za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

20.02.

Januar 2020. za Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Similar Posts