Kejt Blanšet -Video – oskarovka začepila usta ljigavcima koji osuđuju žene zbog odeće i kažu da su same krive za zlostavljanje

 

Danas svi govore o njenoj poruci

Glumica Kejt Blanšet je na dodeli modnih nagrada u ponedjeljak primila nagradu za ikonu stila i pritom održala kratki govor kojim je začepila usta svima onima koji sude o ženama na temelju njihovih modnih izbora.

Kejt Blanšet

Dobitnica Oskara još je jednom izazvala pažnju samom pojavom na crvenom tepihu dodela modnih nagrada InStyle u ponedjeljak. Potom je iznenadila kratkim i jednostavnim govorom.

Komentarišući modu Kejt Blanšet je istakla da žene smeju da obuku šta god im se sviđa i da njihov izbor ne znači automatski poziv za “nešto”. Najbolje ćete razumeti o čemu je rečna 40-oj sekundi njenog obraćanja.

Svi volimo da izgledamo seksi, ali to ne znači da želimo da spavamo s vama. Niko ne kaže Stivu Banonu: Izgledaš kao smeće, želiš li da te bacim u kantu?

Što se mene tiče, prave ikone stila su one žene koje su uvek svoje, bez izvinjenja, čiji su fizički izgled i estetika integrisani na nesvestan način.

Žene koje znaju kako izgledaju, znaju da nisu samo zbog toga ono što jesu, da je to samo produžetak njihove ličnosti. Stvar je u tome da trebaju da se osećaju slobodno da nose ono što žele, kad žele i kako žele.”

Kejt Blanšet (engl. Cate Blanchett) je australijska glumica rođena 14. maja 1969. godine u Melburnu.

Glumi u australijskim TV-serijama Heartland i Bordertown. Njena prva filmska uloga je bila u filmu Paradise Road u kome je igrala australijsku bolničku sestru zarobljenu u japanskom ratnom zatvoru. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima: Elizabeta u kome je igrala Elizabetu I (nominovana za Oskara kao najbolja glavna glumica), Avijatičar u kome je igrala Ketrin Hepbern (Oskar kao najbolja sporedna glumica) i trilogiji Gospodar prstenova gde je igrala Galadrijelu.

 

Similar Posts