more leči

More čisti organizam od otrova, liječi sve tegobe i smiruje dušu

“More ispire sve tegobe” propovijedao je grčki filozof Platon, “vraća zdravlje čovjek” tvrdio je grčki pjesnik Euripid.

Miris soli i borove šume smiruje dušu, a zvuk valova kao da šapuće na uho i lagano masira tijelo kapljicama vode u zraku.

More čisti organizam

Ono što mnogi ne znaju je da s morskom vodom osim što “čistite” dušu, na prirodan način čistite i tijelo. Tko još ne bi poželio besplatnu detoksikaciju bez puno muke? Upravo to nam daje more.

Svakodnevnim boravkom na moru tijelo dobiva rijetke elemente u tragovima koje općenito nedostaju svakodnevnoj suvremenoj ishrani. Svježa morska voda potiče izmjenu minerala i toksina između tijela i vode. Mediteranska klima, vjetar, sunce, aromatično raslinje i prisutnost eteričnih ulja, natrij – klorida, florida i joda… puni čovjeku baterije i oslobađa ga od svakodnevnog stresa. Sitne čestice soli u zraku putuju do najdubljih predjela plućnih alveola. Oligoelementi (elementi u tragovima) i minerali kao magnezij, mangan, kobalt prodiru u organizam iz mora te jačaju prirodni imunitet.

Dnevno ronjenje drugi je dobar način da vaše tijelo dobije ‘slanu’ detoksikacijsku hidroterapiju. Morska voda sadržava sve ljekovite minerale, a elementi čišćenja sadržani su u morskoj soli, i zato morsko kupanje dopušta koži detoksikaciju i obnavljanje.

Druga korist od kupanja u otvorenim morskim vodama je da more ima veliko elektromagnetsko energetsko polje, prirodno ponovno puni i uravnotežuje ljudski energetski sustav. To značajno pridonosi procesu obnove te ubrzava čišćenje cijelog ljudskog organizma. Zrak je napunjen negativnim ionima, koji također pomažu detoksikaciji krvi i tkiva i olakšavaju brzo uklanjanje otpada.

More čisti organizam

Koliko je more jedinstveno govori podatak da se ne može nadomjestiti niti umjetno proizvesti. Pomaže u liječenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih ozljeda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom življenja poput, živčane napetosti, stresa… daje prevenciju i liječi srčano-žilne bolesti, uklanjanja nečistoće s kože te čisti ten i uspostavlja vlažnost suhe kože. Napokon, valovi i struje u moru pažljivo masiraju cijelo tijelo, i besplatno uklanjaju celulit.

Iako ste vrlo vjerojatno mnogo puta čuli, voda čini oko 70 posto težine ljudskog tijela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95 posto vode!

Otac medicine Hipokrit među prvima je poučavao ljekoviti učinak mora i morskih krajeva na svojem zavičajnom otoku Kos, na arhipelagu Dodecanesos u Egejskom moru. Legenda kaže da je do te spoznaje došao promatrajući blagotvoran učinak mora na oštećene ruke ribara. Shvatio je da morska voda smanjuje rizik od infekcije i obnavlja stanice te potiče izmjenu minerala i toksina između krvi i vode.

Jod

Jedan od najvažnijih elemenata u tragovima iz mora je Jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dvaju važnih hormona štitnjače koje liječnici u šali često nazivaju ‘bič organizma’. Ti hormoni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u tijelu. Nedostatak joda može brzo dovesti do kroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osjećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do stvaranja guše.

 

Hvala sajtu: udahni.com

Similar Posts