Najgledaniji filmovi na 13. KIDS FEST-u

Dečji filmski festival KIDS FEST se po 13. put održava širom Srbije, i traje do 7. novembra, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.

 

Najgledaniji filmovi na 13. KIDS FEST-u

U okviru 13. KIDS FEST-a najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom zemlje imaju priliku da pogledaju 17 novih filmova, od kojih su se već istakli filmovi “Čudesna sudbina kamenog dečaka”, “Dnevnik Šonjavka: Dugo putovanje”, “Izgubljeno-Nađeno”, i “U šumi Haki-Baki”.

Meksički animirani film „Čudesna sudbina kamenog dečaka“, namenjen najmlađim posetiocima festivala, donosi priču o dečaku koji je bio ljut na život i zbog toga se skamenio. Devojčica Marina i njena braća će se uputiti na fantastično putovanje, putujući po zemlji čula, kako bi pomogli kamenom dečaku da ponovo postane pravi dečak.

Animirani mjuzikl „U šumi Haki-Baki“ stiže iz Norveške, i prati priču o družini miševa koji žive u Haki-Baki šumi, divnom mestu za život, ali ipak opasnom za male životinje kao što su oni. Glavni junaci Klaus Penjač, Morten Drvenko i Mister Zec pokušavaju da naprave red i objasne ježu Horasu da svi mogu da žive zajedno u slozi.

Najgledaniji filmovi na 13. KIDS FEST-u za tinejdžere

Tinejdžeri na KIDS FEST-u uživaju u filmu „Dnevnik šonjavka: Dugo putovanje“, koji pravo iz SAD-a donosi priču o Gregu Hifliju, kome mama kvari planove za letnji raspust tako što organizuje porodični put i posetu prabaki. Kada mu se učini da stvari ne mogu biti gore, njegova mama donosi odluku da će to biti odmor bez telefona i ostalih gedžeta. Međutim, Greg bi učinio skoro sve da ode na gejming konferenciju i upozna njegovog idola.

U kategoriji filmova za tinejžere, istakao se i film „Izgubljeno-nađeno“, koji takođe stiže iz SAD-a, i prati priču o braći Endiju i Marku, tokom boravka kod ujaka na zabačenom ostrvu, na kome je njihov deda sakrio blago. Kako bi pronašli blago i otkrili istinu, oni će morati da se suoče sa mračnim i misterioznim delovima ostrva, ali i sa zlim silama koje će učiniti sve da ih spreče u potrazi.

 

Similar Posts