Ubistvo u Orijent Ekspresu u bioskopima od 9. novembra

Održana spektakularna premijera filma “Ubistvo u Orijent ekspresu” u Londonu

 

 

Sinoć je u Londonu premijerno prikazan film “Ubistvo u Orijent ekspresu“, a na crvenom tepihu su se pored glavnog glumca i reditelja Keneta Brane, pojavile Penelopa Kruz, Mišel Fajfer, Džoni Dep, ali i mnogi drugi glumci koji su na velikom platnu oživeli poznate likove Agate Kristi.

Pogledajte trejler

Beogradska premijera je zakazana za sredu, 8. novembar u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 19:30 časova.

Na crvenom tepihu ispred Rojal Albert Hola u zanosnim toaletama prošetale su Dejzi Ridli, Penelopa Kruz, Džudi Denč i Mišel Fajfer, a ništa manje elegantni nisu bili ni glumci Džoni Dep, Džoš Ged i Derek Jakobi.

Čitava premijera u Londonu je izgledala spektakularno.

Beogradski crveni tepih i premijera filma zakazani su za sredu, 8. novembar u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 19:30 časova.

Ono što je izgledalo da će biti raskošno putovanje vozom kroz Evropu, ubrzo se pretvorilo u jednu od najglamuroznijih, najnapetijih i najuzbudljivijih misterija svih vremena.

Nastao prema romanu jedne od najpopularnijih spisateljica Agate Kristi, film Ubistvo u Orijent Ekspresu donosi priču o trinaestoro stranaca zarobljenih u vozu u kome nema nevinih. Svi su osumnjičeni. Samo jedan čovek u borbi sa vremenom, moraće da razreši misteriju, pre nego što ubica ponovo napadne.

Ubistvo u Orijent Ekspresu

Najčuveniji slučaj Herkula Poaroa.

Čuveni voz Orijent ekspres na trodnevnom putovanju od Istanbula do Kalea iznenada staje usred ledene noći negde u snežnim smetovima na teritoriji bivše Jugoslavije. U nedođiji, između stanica, okovan tišinom, hladnoćom i belim bespućem, voz postaje savršena pozornica za zločin.

U osvit zore, milioner Semjuel Edvard Račet pronađen je mrtav u svom kupeu – mučki izboden dvanaest puta. Vrata njegovog kupea su zaključana iznutra, a prozor iako otvoren, ne pruža nikakve znake da je ubica kroz njega i izašao. Sve ukazuje na to da se ubica i dalje nalazi u vozu. Kada se tog jutra u svom kupeu Herkul Poaro probudio, setio se krika usred noći i verovatno poslednjih reči gospodina Račeta, kojima se obraća kondukteru: “Ce n’est rien. Je me suis trompé”.

Iako je odbio da prihvati slučaj kada mu se gospodin Račet požalio da ga neko prati, sada ne može da odbije da istraži ubistvo. Još jednom bićemo svedoci maestralnih moći rasuđivanja ovog belgijskog detektiva u jednoj od najboljih ekranizacija kriminalističkih romana sveta.

Similar Posts