Nedeljni horoskop od 17 februara

Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze, a ona koja ih zaslužuje, nikada te neće rasplakati.
G. G. Markes

U životu, susrećući se sa različitim osobama, odlučujemo da li ih želimo u svojoj blizini, ili ne, biramo one slične nama, da bi vremenom, nesvesno, postali sastavni deo našeg života.

Tim osobama pružamo skoro sve, nikada ne sluteći da možda osećanja nisu obostrana. Puno puta se desi da se posvetimo nekoj osobi potpuno, bez imalo sumnje i strepnje da ćemo biti povređeni; verujemo da je prijateljstvo ili ljubav iskrena i da ne postoji ni jedna stvar koja bi nas vratila u surovu realnost i pravu istinu o toj osobi, osobi čije smo sve vrline i mane idealizovali.

Naiđu trenuci kada uhvatimo sebe kako smo iz idile i predivnih osećanja, sa najlepšim i najsrećnijim osmehom, pali u razočarenje, usamljenost, sa suzama na tom licu koje je odisalo vedrinom. Sve to zbog nekog ko je rekao, ili učinio nešto što nas je povredilo, nešto što nas je u tom trenutku potpuno skrhalo i uništilo.

Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze

Tada uviđamo grešku, to preterano davanje sebe, sada nepoznatoj osobi, koja u najkritičnijim i nama najpotrebnijim trenucima nije tu, da ispravi učinjeno. Nema je. Kao da nije ni postojala. Sve vreme provedeno zajedno, svi lepi i srećni momenti u dvoje, nestalo je.

Takve osobe ne zaslužuju mesto u našim životima, a kamoli suze i dane provedene oporavljajući se od nanetog bola.

Ponekad pitam sebe: “Da li sam sigurna da postoji osoba zbog koje nikada ne bih pustila suzu?”. Ne bih volela da grešim, ali mislim da postoji.

Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze

Volim trenutke provedene sa osobama u koje imam poverenja, koje me uvek nasmeju i oraspolože kada sam tužna, koje plaču sa mnom u teškim trenucima i uzvraćaju mi ljubav istom merom. Takve osobe su retke i posebne, ali ipak postoje. Kada razmišljam da li postoji neko ko je vredan mojih suza, tuge i boli, shvatam da ne postoji, jer svako ko me iskreno ceni i voli takvu kakva jesam, nikada neće ni pomisliti da me povredi, čak ni na najmanji mogući način.

Dovoljno sam zrela ličnost da mogu u kratkom periodu da procenim ko je kakav, ali trudim se da što manje grešim.

Život je mnogo lepši i mirniji kada smo okruženi osobama koje nas vole zbog onoga što jesmo, ali i zbog onoga što nismo. Tada sve vodi savršenstvu. Tada svaki tren života ima smisla.

Jelena Bošković

Lepava
Similar Posts