Zlatni globus

Nominacije za Zlatni globus određuje oko 95 novinara iz Holivudskog udruženja stranih novinara, a 76. godišnja dodela nagrada biće održana u Beverli Hilsu, u Kaliforniji, 6. januara 2019. godine.

Nominacije za 76. godišnju dodelu Zlatnog globusa su objavljene!

Dva filma produkcijske kuće 20th Century Fox, a u distribuciji MegaCom Filma, su se našli među nominovanim filmovima ‚‚Boemska rapsodija“ i ‚‚Možete li mi oprostiti?“.

‚‚Boemska rapsodija” ima dve nominacije: za najbolji film u kategoriji drame i Rami Malek je nominovan za najboljeg glumca u drami za ulogu Fredija Merkjurija.

Melisa Mekartni je za ulogu novinarke Li Izrael u filmu ‚‚Možete li mi oprostiti?“ nominovana za najbolju glumicu u drami. Ovaj film nije bio na redovnim repertoarima bioskopa, ali će biti prikazan na Merlinka festivalu, u subotu 8. decembra u Domu omladine u 21 čas.

Dodela Zlatnog Globusa se prati u preko 236 zemalja širom sveta i jedna je od najvećih ceremonija koja dodeljuje nagrade i za filmska i za televizijska ostvarenja.

Nominacije za Zlatni globus

U odlazećoj godini TARAMOUNT FILM imao je fantastične naslove koji su obogatili repertoare naših bioskopa, a neki od njih su u trci za prestižnu filmsku nagradu!

Film “CRNI PANTER” nominovan je u kategorijama za najbolju dramu, najbolju originalnu muziku i najbolju originalnu pesmu.

Film “BLACKKKLANSMAN” nominovan je u kategorijama za najbolju dramu, Džon Dejvid Vašington u kategoriji za najboljeg glavnog glumca, Adam Drajver za najboljeg sporednog glumca. Čuveni reditelj, Spajk Li, nominovan je za najbolju režiju. Film je u trci za nagradu za najbolju originalnu muziku.

Nastavak kultnog klasika koji u naše bioskope stiže u januaru 2019. godine “POVRATAK MERI POPINS” nominovan je za najbolji mjuzikl ili komediju, Lin Manuel Miranda za najboljeg glumca, a Emili Blant, kao Meri Popins, za najbolju glumicu. Film je nominovan i u kategoriji za najbolju originalnu muziku.

Iz studija Dizni, dve animirane avanture boriće se za glavnu nagradu, najbolji animirani film, “NEVIĐENI 2” i “RALF RASTURA INTERNET – RAZBIJAČ RALF 2” koji na redovne repertoare bioskopa stiže 03. januara 2019. godine.

TIHO MESTO“, film koji je oduševio publiku, nalazi se među nominovanima u kategoriji najbolja muzika.

Biografska drama “PRVI ČOVEK NA MESECU” nalazi se u trci za nagradu za najbolju originalnu muziku. Kler Foj nominovana je za najbolju glumicu tumačeći ulogu supruge Nila Armstronga.

Film BOY ERASED nominovan je u kategoriji za najbolju originalnu pesmu, a glumac Lukas Hedžis za najboljeg glumca u žanru drame.

Similar Posts