Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

 

Ako ste neko, kome svakodnevica već dolazi do grla, uvek iste stvari, uvek ista lica…
Neko ko tačno zna raspored pogleda, i razbacanih stvari po kući u trenutku kada se vrati s’ posla.

Ako ste neko ko svako jutro ustane misleći da će baš sutra da osvane taj dan kada će njegov život krenuti putanjom koju je nekada zamišljao, a nikada je više nije video.

… kome posao odlično ide ali sve ostalo kao da se sručilo u jednu veliku piramidu koja čeka vremeplov da sve postavi na svoje mesto…

… ko još uvek VOLI, a nikada vam nije bilo rečeno kako to da negujete i kako to da kažete a da onog trenutka kada reč LJUBAV izustite ne odleti zajedno sa vremenom…

Onda ste neko ko od ovog trenutka treba da počne da slavi DAN LJUBAVI!

Sveti Valentin ili sveti Trifun?

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

1. Zato što nije tačno da dan ljubavi može da bude svaki dan, kao što obično umete da kažete kad vam ga neko neočekivano čestita.

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

2. Zato što na taj dan, čestitajući svojim prijateljima i ukućanima širite pozitivnu energiju kao i tu čudnu golicavost koju ćete osetiti uz finu dozu sramote: “Srećan ti dan LJUBAVI”.

Taj jedinstven osećaj upravo slaže molekule vode u vašem i tuđem organizmu na najpozitivniji mogući način, čuvajući vam osmeh čitav dan, i zamućen pogled, stavljajući u fokus samo ono što je bitno.

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

3. Zato što ćete tog dana osetiti snagu crvene boje, crtajući ikonu koju je svako od nas sposoban da nacrta. SRCE.

Toliko nas je Bog povezao sa ovim znakom da možemo svom detetu da ga pokažemo na zidu pomoću naših senki dok se ljubimo ili koristeći dečije male ručice praveći mali začarani krug koji samo sa jednim malim pomeranjem već obrazuje srce.

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

4. Zato što Tog dana kolektivni solarni pleksus, razmišlja o bivšim ljubavima i shvata koliko mu je važna, baš ova sadašnja!

Deca će osećati neku čudnu opuštenost u kući. Na dan ljubavi će im čak biti dopušteno da po nešto i pogreše.

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

5. Zato što je Dan zaljubljenih jedini dan kada ćete u kući otvoreno pričati o ljubavi, i o tome šta se podrazumeva pod voleti.
Ovo su trenuci kada će vaša deca naučiti da uzimaju iste te reči, kao zrele jabuke, radujući se njihovom ukusu, mirisu i veličini.

Koliko puta svom detetu dnevno kažete da ga volite?

Ne mora, podrazumeva se? Ne podrazumeva se, na žalost. Deca su vrlo jednostavna i konkretna. Bukvalno shvataju sve što im kažete, zato je najbolje da umesto strahova da ćete otići negde daleko ako nisu dobri, to budu baš reči ljubavi. Jednom dnevno, jednostavno i kratko: “Volim te”.

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

6. Zato što obeležavajući ovaj datum, već 13. februara ako ne i ranije ćete razmišljati šta je to što sutra za vašu malu slatku porodicu možete uraditi.

Poklonom za vašu “Nju ili Njega” pa makar on bio nacrtan, učinićete velikim vašeg partnera, ali ćete se velikim osećati i Vi. Zato što poklanjanjem učite ukućane koliko je lepo i snažno davati…

Osam razloga da slavite dan zaljubljenih!

7. Zato što ako slavite dan ljubavi, 14. februara ćete poljubiti vašeg “Njega” ili vašu “Nju”, istog trenutka čim je ugledate na vratima, jedva ćete je čekati, jer ste poklončić već spremili. I poruku i svašta nešto…

8. Zato što na dan ljubavi, možete da otvorite ulazna vrata i pustite ljubav da izađe ili da uđe u vašu kuću.

Saša Josić

Similar Posts