Oblikovanja obrva – osnovna pravila

Čupanje obrva je jedan od nezaobilaznih tretmana kada je u pitanju održavanje lepote. Pravila oblikovanja obrva se mogu primeniti kod svake žene.

Oblikovanja obrva

Kod oblikovanja obrva započnite čupanje dlačica od iznutra (bliže unutrašnjem luku nosa).

Prislonite tanku četkicu ili štapić uz rub nozdrve preko suznog kanala do obrva. To je mesto gde obrva mora započeti. Sve izvan te linije počupajte.

Najvišu tačku luka obrve odredićete tako da nađete centar zenice. Prislonite štapić tako da on u odnosu na vaše lice prolazi dijagonalom dodirujući rub nozdrve i prolazeći po sredini zenice i usana.

Završetak obrve odredite tako da štapić prislonite po sredini gornje usne, pa uz rub nozrve i vanjskog ugla oka.

Proređena područja na obrvama popunite sa korektorom za obrve. Boja mora biti malo svetlija od vaše boje kose. Možete koristiti gotove učvršćivače za obrve ili sa lakom za kosu možete poprskati četkicu za obrve i njome počešljati obrve.

Obratite pažnju koje su to najčešće greške pri čupanju obrva i ako se u nekoj pronađete, obavezno je menjajte.

Kako našminkati oči?

Oblikovanja obrva

Čupanje više dlačica odjednom – Ukoliko pincetom hvatate više dlačica odjednom, odmah prekinite sa tom navikom. Ovakvo čupanje obrva vam ne daje kontrolu nad željenim oblikovanjem, jer može da se desi da uhvatite dlačiće koje niste želele da uklonite, pa da tako prekinete ili pokvarite oblik obrva. Hvatajte uvek po jednu dlačicu, a ukoliko vam je lakše možete i iscrtati liniju koja će vam pomoći da se orijentišete.

Jako je bitno u kom smeru vučete dlačicu koju želite da počupate. Nikako ne treba da to radite u smeru suprotnom od rasta dačica, jer tako oštećujete folikul dlake, a možete i da raskrvarite koren. Uhvatite dlaku što bliže korenu i blago, ali brzo cimnite u smeru rasta.

Preduge dlačice – Kada završite sa čupanjem i oblikovanjem obrva počešljajte ih četkicom, pa duge dlake koje štrče skratite makazama. Čak i najbolje počupane obrve mogu da izgledaju kao grm ukoliko su dlake preduge. Nikako ove dlake ne čupajte, jer ćete tako pokvariti izgled obrva.

Popunjavanje i iscrtavanje obrva je nazaobilazan korak u njihovom ulepšavanju. Ipak, ako to ne radite na pravi način možete izgledati neprirodno. Obrve je najbolje iscrtavati senkom za oči i to u nijansi najbližoj vašoj prirodnoj. Koristite koso sečenu četkicu i pokušajte da ispratite prirodan oblik, jer to i jeste poenta.

Similar Posts