5 zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom

5 zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom

Seks čini čuda – jača srce, smanjuje holesterol i suvišne kilograme, ublažava artritis i olakšava PMS.

Neki naušnici tvrde da su redovni polni odnosi ključ večne mladosti i dobrog telesnog i duševnog stanja svakog pojedinca.

Dokazano je da seks ima i lekovit učinak, osobito kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rešava i brojne druge zdravstvene probleme.

Seks jača srce

Tokom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava nivo kiseonika u krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa se takođe povećava nivo ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojem blagotvornom dejstvu na srce.

Razlike u potrebi za seksom

Seks smanjuje holesterol

Kod muškaraca se tokom seksa povećava nivo testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava nivo holesterola.

Seks ublažava simptome artritisa

Seksom se možete rešiti glavobolja i bolova koje prouzročuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Takođe je odličan i za zdravlje prostate.

5 zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom

Seks rešava suvišne kilograme

Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom nedeljno tokom jedne godine potrošite 7 500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.

Seks olakšava predmenstrualni sindrom

Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je sudelovalo više od 1 000 žena. One žene koje su imale redovne polne odnose ređe su se žalile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

Similar Posts