Odiseja na Beogradskom sajmu knjiga dočekuje čitaoce sa novim naslovima već poznatih autora.

 

Izdavačka kuća Odiseja objavljuje knjige koje će namamiti čitaoce početnike u svet književnosti i klasike za male knjiške moljce. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa kulturnim centrima raznih zemalja i programu Kreativna Evropa. Njihove knjige su vrhunski prevedene i opremljene.

Odiseja je mala specijalizovana izdavačka kuća za mlade koja sa pažnjom bira sadržaje koje objavljuje. Za ovogodišnji sajam pripremili su nekoliko specijalnih naslova:

Odiseja će obradovati mlade čitaoce novim nastavkom Nesbeovog hit serijala za decu, „Doktor Proktor i smak sveta” u kome se troje neobičnih junaka obračunava sa siledžijama iz svemira. Preporučujemo da pročitate i prva dva dela Doktor Proktorov prdiprah i
Doktor Proktorova vremeplovna kada.

Pogledajte sekvencu iz ekranizovanog romana Doktor Proktorov prdiprah

Odiseja na Beogradskom sajmu knjiga

Engleska autorka Džeklin Vilson već deceniju je jedna od omiljenih autorki među devojčicama u Srbiji – a Odiseja će na Beogradskom sajmu predstaviti njen roman u kome su junaci dečaci: Mrzim avanture! Roman govori o prvom odvajanju od kuće i prvom susretu sa avanturama u prirodi u dečjem kampu.

Na kraju, izdvajamo avanturistički roman mladog mađarskog autora Ištvana Lakatoša u kojem slavni naučnik, genijalni Nikola Tesla, snalažljiva i hrabra devojčica Ema, dečak štreber Varnava i jedno morsko prase spasavaju svet od zlog naučnika.

Ova knjiga je prva u serijalu o Emi i Tesli, bogato ilustrovanom, donekle nalik stripu, maštovitom, duhovitom i uzbudljivom koji se preporučuje i za početno čitanje i za male knjiške moljce.

Odiseja na Beogradskom sajmu knjiga

Poslednjih godina je trend u svetu da odrasli čitaju knjige za mlade. Primer takve knjige je dugo iščekivani roman švedske internacionalne zvezde Lene AndešonPoricanje”, koji se može čitati kao nastavak romana „Ogrešenje” jer se ponovo bavi ljubavnim jadima Ester Nilson, ili kao samostalna priča o bitkama savremene intelektualke na najstarijem bojnom bolju, onom na kojem se sukobljava sa sopstvenim slabostima.

Posetite Odiseju na Beogradskom sajmu knjiga:)

Similar Posts