Pčelica na sajmu knjiga

Pčelica na sajmu knjiga u Beogradu

Za predstojeći Međunarodni beogradski sajam knjiga Pčelica je pripremila pedeset pet novih naslova namenjenih mladim čitaocima, ali i odraslima koji se nisu odrekli deteta u sebi.

Poštujući našu istoriju i tradiciju, povodom stogodišnjice proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu, Pčelica će predstaviti grafički roman Sat, zajednički poduhvat autorskog tima koji predvode scenarista Dragan Lazarević i crtač Vujadin Radovanović i roman Mali vojnik Velikog rata, koji je napisao Zoran Milekić, istoričar po struci, obrađujući život i herojstvo Momčila Gavrića, najmlađeg kaplara srpske vojske u Velikom ratu.

Od ostalih savremenih autora izdavač će predstaviti na Sajmu putopis Lidije Nikolić i Ane Novaković Na Rogu Afrike, koji je sastavljen od pisama i fotografija koje je Ana slala svojoj majci tokom stručne prakse u okviru UNESCO projekta osnivanja rezervata na jezeru Tana u Etiopiji.

Dr Milutin Đuričković priredio je za Pčelicu zbirku grafita Poruke na zidu, koja je nastala kao rezultat sakupljanja i klasifikacije mudrih i duhovitih poruka mladih koje svakodnevno možemo sresti na zidovima raznih objekata kao oličenje njihovog pogleda na život i svet koji ih okružuje.

Pčelica na sajmu knjiga u Beogradu

Mladi autor iz Niša Miloš Petković je u godini između dva sajma napisao četiri knjige za decu po nazivima godišnjih doba, koje zajedno čine tetralogiju
Patuljci i vile, čija je centralna tema borba dobra i zla prikazana kroz svet fantastičnih bića.

Pčelica je pripremila dve zanimljive edicije. Naklon ženama je serijal ilustrovanih knjiga posvećen ženama koje su u različitim sferama života i rada ostavile svoj neizbrisiv trag. Prvo kolo čine knjige: Frida Kalo, Amelija Erhart, Isidora Dankan, Roza Parks, Koko Šanel i
Marija Kalas. Drugu ediciju čine interesantne ilustrovane enciklopedije Čudesna planeta, koje se bave mističnim pojavama, neobičnim delima prirode, ali i najvećim dostignućima ljudskog uma koja unapređuju planetu, ali je često i ugrožavaju.

Pčelica je i za ovaj Sajam pripremila mnogo zanimljivih izdanja za najmlađe od kojih izdvajamo neobičnu knjigu sa lutkicama Moje malo pozorište, nove taktilne knjige popularne edicije Bebin dodir, popularne slikovnice o labradorima Arčiju i Dori, a tinejdžerima će posebno biti zanimljive knjige
Nikolete Novak Kad si meta puberteta, izdanje za devojčice i za dečake, ali i objedinjene slikovnice edicije Prijatelji iz savane u jednoj luksuzno opremljenoj knjizi.

Među ostalim izdanjima izdvajaju se i novi radni materijali za učenike osnovne škole, radne sveske Matematičko sazvežđe, autora Gorice Đoković i Dušice Milisavljević, i četiri pravopisne vežbanke poznate autorke Pčeličinih izdanja Maje Koraksić.

U okviru promotivnih aktivnosti na ovogodišnjem Sajmu Pčelica će održati promociju knjiga Sat, Na Rogu Afrike i tetralogije Patuljci i vile, a na uvek atraktivnom štandu ovog čačanskog izdavača koji će tematski biti posvećen pozorištu biće izvedena i lutkarska predstava.

Similar Posts