Razlike u potrebi za seksom

Razlike u potrebi za seksom

Kada imate dvoje male dece, jasno je šta je prioritet. Prvenstveno dolaze sve dečije potrebe, a kada sve to završite, želite da ugrabite ono malo isprekidanog noćnog sna. Dok se mala beba budi jer je gladna, ima grčeve ili samo želi Vašu blizinu, starije se budi da ode do toaleta ili je sanjalo neki ružni san. Sve u svemu, dovoljno sna i odmora Vam uopšte nije jedna od opcija.

Image result for akademija oxford

Sebe forsirate do iznemoglosti, jer je mama na našim prostorima neko ko drži porodicu na okupu. Skuvaćete ručak, srediti kuću, voditi starije dete na sva druženja i sekcije, organizovaćete posetu prijatelja i šetnju, biti tu za sve partnerove probleme.

Razlike u potrebi za seksom

I kada napokon stigne veče koje ste jedva čekali, kako biste Vi i partner imali malo vremena za sebe i maženje, Vi ste premoreni, pospani i zaspite brzinom sunčeve svetlosti. Vaš partner ostaje nezadovoljan.

Sasvim je normalno da jedan partner u braku ima veću, a drugi manju potrebu za seksom. Ali, ukoliko to rešavate u stilu: „Hajde, učiniću ti to, pa smo mirni neko vreme“ – nećete uraditi ništa. Vremenom ćete upasti u rutinu, nećete isprobavati nove stvari, a što je najvažnije – nećete u tome uživati.

Nedeljni horoskop

Ne zaboravite da Vas partner najbolje poznaje i da će primetiti kada to stvarno želite, a kada ne. Porazgovarajte sa njim o tome. Nemojte dozvoliti da druga strana pomisli kako Vam uopšte više nije važna. Ako se vodite izgovorom male dece, mogu proći i godine dok se ne vratite na Vaš stari tempo. Do tad možete izgubiti ogromnu dozu bliskosti i intimnosti i teško ćete je povratiti.

Partner koji ima veću potrebu za seksom mora shvatiti realnost. Nije jednostavno biti budan pola noći, a onda nesmetano funkcionisati tokom dana. Podelite obaveze oko dece. Iako možda još uvek ne radite jer negujete bebu, imate i te kako pretrpan raspored tokom dana. Ugrabite pomoć bilo koje vrste. Znam da ne možete sprovesti u delo onu čuvenu: „“Kad spava beba, spavaj i ti.“ Naročito ako imate više dece. Ali, zato možete ostaviti klince na dva sata kod bake i deke, drugarice, komšinice…

Razlike u potrebi za seksom

Partner koji ima manju potrebu za seksom mora sebi dozvoliti da uživa. Sve probleme, obaveze i rasporede može staviti sat vremena sa strane.Za to vreme se ništa neće dogoditi. Važna je i organizacija. Kada imate malu decu, ne možete biti toliko spontani, ali se možete dobro organizovati i iskoristite njihovu premorenost i prvi čvrst san.

Ne zaboravite da ste i u ovoj igri tim. Budite otvoreni jedno prema drugom. Objasnite zbog čega nešto volite ili ne volite. Objasnite sve moguće razloge i izgovore. Ali, nemojte zaboraviti da je seks isto jedna vrsta komunikacije. Njime održavate bliskost i intimnost isto kao i razgovorom.

Nemojte dozvoliti da ovu vrstu intimnosti ostavite sa strane kada su Vam deca mala. Jer, kao i u svemu ostalom – važna je želja, motivisanost i dobra organizacija. Sve se može kad se hoće. Pronađite kompromis i način da oboje uživate. Ne zaboravite da je dobro funkcionisanje sa partnerom podjednako važno za sve ostale uloge. Ugrabite malo vremena, opustite se i uživajte.

Hvala sajtu: Roditelj Akademija Oxford

Similar Posts