Terapija igrom – Upoznajte njene čari 🙂

Centar za terapiju igrom i podršku roditeljima Priča o vili / Tale about fairy u saradnji sa Terapija Igrom organizuje tribinu o značaju igre i terapije igrom u razvoju deteta.

 

Na ovoj tribini dobićete informacije o:
* terapiji igrom i njenim modalitetima,
* značaju igre za razvoj mozga i kako ova vrsta terapije podstiče razvoj deteta,
* ulozi roditelja u terapijskom procesu kao i o ulozi ostalih profesionalaca (vaspitači, učitelji, nastavnici).

Podelićemo sa vama naše impresije o ovoj vrsti dečje terapije i naša iskustva u radu sa decom uzrasta od 3 do 12 godina.

Tribina je besplatna i zamišljena je kao interaktivna stoga vas, unapred, molimo da budete slobodni i postavljate pitanja.

Tribina će biti održana 18.09. 2017 u UK Parobrod.

Neophodno je samo potvrditi svoj dolazak putem mail-ova:
terapija.igrom.bgd@gmail.com ili office@pricaovili.rs
ili putem telefona: 060/320-90-00

Šta je zapravo terapija igrom?

Ono što je jako bitno da znate je da terapija igrom nije samo igra, to je strukturiran, teorijski zasnovan pristup koji se nadovezuje na govorni i proces učenja kod dece.

Kako terapeut pomaže detetu?

Kada dete nije u mogućnosti da izrazi svoja osećanja, misli i potrebe igračke su reči, a igra detetov jezik. Terapija igrom se koristi u tretmanu stanja kao što su: upravljanje agresijom, bol i gubitak, razvod ili odvajanje porodice, deficit pažnje i hiperaktivnost, razvojni poremećaji, problem u učenju, fizički invaliditet, poremećaji u ponašanju, nemogućnost izražavanja emocija, nedovoljno razvijeni socijalni kontakti.

Pozitivan odnos koji se stvara između deteta i terapeuta tokom terapije igrom obezbeđuje detetu adekvatan emocionalni rast i razvoj, osnažuje njegov ego i vraća poverenje u okolinu.

Šta se dešava tokom terapijskog procesa?

Tokom terapije deca prolaze kroz različite faze rada na sebi – bore se sa jako snažnim emocijama, iskazuju nešto što nikada nisu umeli ili smeli, regulišu emocije koje nisu znali kako i čitav niz etapa kroz koje prolaze zajedno sa terapeutom.

Igra ublažava osećaj stresa i dosade, povezuje decu na pozitivan način, stimuliše kreativno mišljenje i razmišljanje, reguliše emocije, a povećava ego.

U ovoj vrsti terapije jako bitnu ulogu imaju roditelji, staratelji ili osobe koje brinu o detetu.

 

Similar Posts