Imate pravo da odete

Žene, uvijek imate pravo da odete, savjet je književnice Lane Bastašić

Mizoginija se ponekad vrlo lijepo predstavlja kao “ljubav”.

Tako da smo na ulici nečije male djevojčice (namjerni pleonazam), u krevetu prljave kurve, u društvu nam se savjetuje šta da govorimo i kako da se oblačimo, u poslu kako da postupamo, i sve je to lijepo opravdano tim svemogućim i sveobuhvatnim terminom “ljubav” koji nas drži kao taoce u toksičnim odnosima i ne dopušta nam da se zaustavimo na sekund i shvatimo da se zapravo osjećamo užasno.

Jer mislimo da je to ljubav.

Žene, uvijek imate pravo da odete

Postoje muškarci koji se zaljubljuju tako što te umanjuju, koji se lože na to da te poništavaju i ponižavaju, i koji će vrlo brzo riječ “ljubav” početi da koriste kao ucjenu kako bi te zadržali u ovom nezdravom odnosu.

Ako se požališ, dobićeš objašnjenje zašto nisi u pravu i ponovo džoker-kartu te “ljubavi”.

Ako zatražiš mjesta za sebe i svoje misli, dobićeš “veliku gestu ljubavi” koju nisi tražila. Šah-mat.

I onda mnoge žene ostaju u tim vezama, igraju igru “ljubavi”, umanjuju se, poništavaju, ućutkuju, jer nemaju način da iskažu nezadovoljstvo i vrlo često imaju strah da odu jer su njegova osjećanja važnija od njenih.

A ako odu, e onda ulazimo u veliki mit o slomljenom muškom srcu na kojem “slabiji pol” treba da bude zahvalan i zbog kojeg smo obilježene kao hladnokrvne vještice, krvopije, kučke, itd.

Ovo govorim jer mi je učenica došla s masnicom preko oka jer je “slomila muško srce”.

Žene, uvijek imate pravo da odete.
Uvijek.
Uvijek.

Hvala sajtu: lolamagazin.com

Similar Posts