7 saveta za učenje jezika

7 saveta za lakše i brže učenje jezika

Govoriti engleski jezik je ključna veština da budete kompetentni na poslu i u životu.

Pomoću ovih jednostavnih saveta za učenje jezika videćete kako sve postaje lakše i zabavnije.

Mnogi aspekti našeg života zahtevaju od nas da razvijemo određene veštine za pripremu i suočavanje sa stvarnim svetom. U tom smislu, učenje novog jezika od vitalnog je značaja da biste bili kompetentni u mnogim aspektima našeg života.

Danas vam donosimo nekoliko saveta koji, prema rečima stručnjaka, mogu da ovaj proces učine bržim i lakšim.

Iako mnogi misle da deca lakše uče jezike, istina je da deca i odrasli imaju iste mogućnosti da to postignu. Pa, zašto ne biste pokušali?

7 saveta za lakše i brže učenje jezika

1. Razgovarajte
Razgovor u praksi sprovodi sve naučeno. Uz sat vremena razgovora (sa ljudima koji govore jezik koji učite) dovoljno naučite isto kao i sa 5 sati pohađanja nastave ili 10 sati samostalno. A razgovor je složen proces koji uključuje preslušavanje druge osobe koja govori, razumevanje onoga što kaže, planiranje odgovora u vašem umu, a zatim usmeno izražavanje. Zapamtite da je jezik nešto što treba obraditi, a ne zapamtiti.

2. Vežbajte u svom umu
Kao što smo ranije spomenuli, jezik se obrađuje u našem umu. U svakom trenutku razmišljamo o novoj ideji, sećamo se nekog trenutka svog života ili planiramo stvari koje moramo učiniti u budućnosti. To se obično radi na našem maternjem jeziku; ali zašto ne prisiliti naš mozak da razmišlja na engleskom (ili jeziku po vašem izboru). Formiranje fraza na drugom jeziku i osmišljavanje odgovora u različitim situacijama pomoći će nam da se pripremimo za njihov dolazak.

3. Počnite s najjednostavnijim
Možda u svakom jeziku postoji između 50 i 100 osnovnih reči. Ovih 100 najčešćih reči iznosi 50% govorne komunikacije koju osoba koristi svakodnevno. Pod ovim uslovima je moguće postići postepeno i zaista značajno napredovanje za učenje novog jezika, dovoljno je da počnete sa najočitijim i postepeno krenete prema kompleksu. Ali zapamtite, postojanost je nešto osnovno što bi trebalo da uzmete u obzir.

7 saveta za lakše i brže učenje jezika

Similar Posts