Andaluzija – Velika Španska avantura samo za vas:)

Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.

Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“.

Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

Najjužnija regija Španije, gde se dodiruju Sredozemno more i Atlantski okean, jeste mesto gde je bogata istorija ove zemlje ostavila najdublje tragove. Andaluzija je postojbina koride, tapasija, flamenka, gitare…

Osim po lepoti i kulturnoj raznolikosti, poznata je po čuvenom španskom zavodniku Don Žuanu i umetnicima Dijegu Velaskezu i Pablu Pikasu, čija su najznačajnija dela izložena u njegovom rodnom gradu Malagi.

Drugi aspekti života Španije ovde takođe imaju svoje najekstremnije forme: andaluzijske fešte su najglasnije i najkoloritnije.

Ovo područje sa više od 3.000 sunčanih sati u godini privlači mnogobrojne ljubitelje peščanih plaža, ali i planinskog krajolika bogatog florom i faunom, i čuvenim selima „pueblos blancos” sa tipičnim belim kućicama.

Moderna Andaluzija je kosmopolitska i moderna – s gradovima poput Kordobe i Malage – punih fensi butika i barova, stajliš restorana i burnog noćnog života.

Daleko od rizorta masovnog turizma možete da pronađete netaknute plaže ili u unutrašnjosti zelena brda, sela s tipičnim belim kućama, zaštićene rezervate prirode, ali i da vidite uvek snegom pokrivene vrhove Sijera Nevade.

 

Felix travel vas vodi…

Similar Posts