Konrad i Kornelija priča priču o modernim ljudima u savremenom svetu koji čeznu za bliskošću, za nekim koga će zvati svojim. To je emotivna slikovnica namenjena svim uzrastima, jer svako želi da ima nekog svog, bliskog, čuvara tajni, ma koliko godina imao.

Kornelija i Bendžamin su oduvek živeli zajedno. Dok je Kornelija bila mala, Bendžamin je ostajao s njom kod kuće dok je mama radila, a umesto nje dolazila namrgođena bebisiterka. Kad je Kornelija napunila sedam godina, mama joj je rekla da je prevelika za prijatelje iz mašte. Tad je Kornelija sakrila Bendžamina u orman.

Pre nego što ujutru odu na posao, piju kafe s toplim mlekom, jedu prepečen hleb s paradajzom i Bendžamin sluša Korneliju koja mu naglas čita novine. Zato što tako rade najbolji prijatelji. Bendžamin je tu oduvek, kao Kornelijin čuvar. Ponekad u tišini čeka i posmatra, ponekad se dosađuje i prati Korneliju u izlascima, dureći se zbog njenog odabira prijatelja, a ponekad je prati na posao.

A ako je njen dan na poslu bio posebno težak, oni odlaze u bioskop, jer vole iste filmove i miris kokica i plišanih sedišta. Dešava se, ako gledaju romantične filmove, da Kornelija poželi da je Konrad poljubi. Ali on je tih i ljubazan. Na kraju krajeva, on ipak jeste himera i ne može da popuni slabe konture koje mu je ilustratorka dala.

Konrad i Kornelija

A onda se u komšiluk doselio Konrad…>>

Similar Posts