Na današnji dan (23.03.) 2011. umrla je Elizabet Tejlor. Rodjena je u Londonu, roditelji su joj bili Amerikanci, tih godina poslovno u Engleskoj. Po povratku u USA, ona ide na balet i svi su zadivljeni njenom lepotom. Već sa 10 godina snima prvi film i za 60 godina karijere postigla je mnogo. Snimila brojne filmove, dobila Oskara, udavala se 8 puta, bila modna ikona svog vremena, živela je raspusno, nesputano, punim plućima i umrla sa 79 godina…

Elizabet Tejlor je dobitnica dva Oskara, ali je mnogi pamte podjednako po osam burnih brakova, lošem zdravlju i zavisnostima, a sve to proživljeno mnogo više u javnosti nego što je uradila bilo koja druga holivudska zvezda pre nje.

Žanka Stokić

Njen život je zvučao kao scenario za mnoge današnje holivudske zvezde – bila je dečja zvezda čiji se život odvijao u medijima, neko koga su lovili paparaci, imala je veze sa poznatim i uticajnim muškarcima i čak se borila protiv zavisnosti od droga.

Elizabet Tejlor na mnogo načina je definisala predstavu o današnjim slavnim ličnostima, kao neko čiji je život van ekrana, baš kao i na ekranu, uzbudio maštu miliona.
Tejlorino lice redovno bi se našlo na naslovnicama časopisa o glamuru.

Magazin Lajf (Life) ju je stavio na naslovnu stranu čak 14 puta, više nego bilo koju drugu ličnost u istoriji ove publikacije.

  1. Bila je prva najplaćenija glumica
  2. Imala je najskuplju kolekciju nakita
  3. Imala je osam brakova
  4. Njene oči su bile ljubičaste
  5. Na naslovnici “People” magazina je bila 14 puta
  6. Bila je dama
  7. Prvi ugovor je potpisala sa samo 9 godina
  8. Tokom života je hospitalizovana preko 70 puta
  9. Dobitnica je mnogih nagrada
  10. Prva je poznata ličnost koja je kreirala sopstveni parfem
Similar Posts