Finansijski podsticaj rađanju

Finansijski podsticaj rađanju – uslovi

Uslovi koje treba roditelji da ispune da bi dobili podsticaj za treće i četvrto dete

Od 1. jula će država davati 12.000 dinara za treće dete i 18.000 za četvrto, svakog meseca, sve do detetove desete godine.

Srbija spada u najstarije zemlje u Evropi i godišnje, zbog veće stope mortaliteta izgubi grad veličine Bečeja ili Kikinde. Zbog takve konstatacije i ugroženosti nacije država je odlučila da usvoji strategiju za podsticanje rađanja kako bi ublažila negativne posledice.

Država pomaže bio medicinsku pomoć pri veštačkoj oplodnji. Pomerena je gornja granica kako bi se što efikasnije borili sa sterilitetom koji je veoma izražen problem u društvu.

Finansijski podsticaj rađanju

U junu će biti promenjen zakon o finansijskoj pomoći porodici te će porodilje lakše dobijati novac za prvo drugo, treće ili četvrto dete.

Od prvog jula ove godine svaka žena koja je rodila treće dete od 25. decembra prošle godine, svakog meseca do desete godine deteta primaće 12.000 dinara. Ona koja je rodila četvrto dete primaće 18.000 dinara narednih 10 godina.

Za drugo dete, majka će dve godine primati po 10.000 dinara mesečno.

Finansijska pomoć od 100.000 dinara je podsticajna mera za svako prvorođeno dete.

Sto hiljada dinara za prvorođeno dete nije nadoknada za majčinu platu već su to sredstva koja treba da poboljšaju standard tog deteta.

Da bi majka i dete dobijali ovu pomoć moraju se steći određeni uslovi…

Similar Posts