Predstava glumica

Glumica 13.11. u pozorištu Slavija

Pozorišni komad GLUMICA svoju premijeru imao je 25.10.2019. na sceni pozorišta Slavija.

Žanrovski je komedija sa melodramskim elementima, a tekst je napisao nagrađivani dramski pisac Božidar Knežević.
Režiju potpisuju zajednički Boško Puletić i Velimir Mitrović, a izbor muzike Katarina Ranković.

Uloge: Sonja Knežević, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu u ulozi Lejdi, Jelica Kovačević kao Vlatka, i Stefan Uroš Tešić kao Đura.

Premijerna publika komad je ocenila kao emotivan, komičan, sjajan, sa nadahnutom glumačkom igrom i kvalitetnim rediteljskim rešenjima. Utisak naravno nadograđuje i muzika i kostim.

Predstava ima prvu reprizu 13.11. u pozorištu Slavija, gde će i igrati na repertoaru jednom mesečno. Predstava se već kandidovala za neke od festivala, a uslediće i gostovanja.

Komad govori o pozorištu, o odnosu poštovaoca i umetnika, o suštini glume, o onome iza zavese i onome na sceni. O svima nama zapravo. Zato ovo nije komad samo o glumcima. Ovo je i komad o publici.

Božidar Knežević
“GLUMICA ”, reč pisca

U svakom pozorištu negde je sakriven sat koji ume da otkuca sve drame na svetu. Dobri glumci uvek znaju koliko je sati na tom satu, oni malo bolji – i koliko je minuta. A oni najbolji, oni to tačno vreme umeju da saopšte i publici. Kako im uspeva da taj veličanstveni trenutak u kojem se drama odigrava prebace iz sebe u gledaoca – najveća je pozorišna tajna. I nama, neglumcima, nije dato da je znamo.

Da li tu tajnu glumci znaju, ali je kriju od nas, ili je ni oni ne znaju – i to je tajna. A tajna je neodoljiva.

Similar Posts