Kuća duhova

Kuća duhova u svim bioskopima!

HELEN MIREN SNIMILA FILM U PRAVOJ KUĆI DUHOVA

Ako vam je potrebno nešto što će vam prodrmati živce, preporučujemo da pogledate film Kuća duhova.

Reč je o hororu čiju režiju potpisuju Michael Spierig i Peter Spierig, a u glavnim ulogama su Jason Clarke, Sarah Snook i Helen Mirren.

Film donosi radnju inspirisanu pričom o Sari Vinčester (Helen Mirren) i prikazuje ekscentričnu naslednicu bogatstva stečenog oružjem koja veruje da je progonjena dušama onih ubijenih Vinčester puškom. Prema legendi, Sara Vinčester je verovala da će ostati živa dokle god će graditi svoju kuću.

Film se snimao na autentičnoj lokaciji u pravoj kući duhova.

Sara Lokvud Vinčester (engl. Sarah Lockwood Winchester; septembar 1837. – 5. septembar 1922.) bila je supruga Vilijama Vinčestera koji je izumeo poznatu vrstu puške.

Nakon što je nasledila 20 miliona dolara posle smrti supruga Vilijama, 1881. godine, Sara Vinčester izgradila je ogromnu kuću na 65 hektara u Santa Klari u Kaliforniji.

Ona je mislila da će je ubiti duhovi ljudi koje je ubila puška koju je izmislio njen muž pa je sagradila vilu Vinčester u Kaliforniji u kojoj je ona živela. U vili ima mnogo zamki kako bi oterale duhove.

Vila se gradila 38 godina a gradnja je završena kada je ona umrla. Od njene smrti ta vila je postala popularna turistička atrakcija i popularna je po brojnim stepenicama i hodnicima koji ne vode nigde. Dom Vinčester ima 300 soba na preko sedam spratova, 13 kupatila, dve balske dvorane, šest kuhinja, 47 kamina, dva podruma i tri lifta.

Tokom godina Vinčester vila smanjena je na četiri sprata i 160 soba, ali je ostala obavijena misterijom do danas. Iako je istorija ove vile bizarna, ona je prelep primerak viktorijanske umetnosti. Sarino nepresušno bogatsvo omogućilo joj je da ulaže u svoj dom, koji je bio i jedno od tehnološki najnaprednijih zdanja tog vremena.

Film KUĆA DUHOVA sa Hellen Mirren u glavnoj ulozi možete da pogledate u svim bioskopima a u distribuciji Blitz Film-a.

Pogledajte trejler…

Similar Posts