Letovanje Grčka – Ostrvo Krit 2018.

Krit (Κρήτη) je najveće ostrvo u Grčkoj i peto po veličini na Mediteranu. Bogato istorijsko nasleđe, minojske civilizacije, ostaci Palate u Knososu, manastiri, čuvena klisura Samaria Gordž, pećina gde je rođen Zevs, Bog bogova, privlače turiste koji vole dinamičan odmor sa kombinacijom kupanja i sunčanja na plažama i organizovanim ili avanturističkim obilascima ostrva Krit kolima.

Sa svojih hiljadu kilometara raznolike dugačke obale, obiluje lepim uvalama, zalivima, dugim peščanim plažama sa kristalno čistim toplim morem i prelepim plažama, od kojih su mnoge nagrađene plavom zastavicom.

Stalida je letovalište pored Hersonisosa, udaljeno oko 30 km od Herakliona. Poznato je kao mirnije porodično mesto sa dugom peščanom plažom od finog peska.

Letovanje Grčka – Ostrvo Krit

Retimno je treći grad po veličini na ostrvu Krit i ima oko 35.000 stanovnika. Od aerodroma Heraklion je udaljen 78 km. Gradom dominira venecijanska arhitektura, koja se prožima kroz ceo centar Retimna.

Grad Hersonisos koji se nalazi na 26 kilometara od glavnog grada Herakliona, je grad koji živi dan i noć. Poznat je po prelepim hotelima, restoranima, tavernama i ima jako bogat noćni život. Dve glavne ulice ovog grada i veliki broj manjih koje izlaze na more pružiće vam neopisivo bogat noćni provod. Hersonisos ima dugačke peščane plaže.

Agios Nikolaos je slikovit gradić u jugistočnom delu ostrva bogat tavernama, restoranima i kafeima, u čijoj se okolini nalaze luksuzni hoteli i lepe plaže. Udaljen je 70 km od aerodroma i 72 km od Herakliona. Izuzetno slikovito mesto krase mnogobrojni restorani koji se nalaze uz obalu mora, a zaštitni znak Agios Nikolaosa je malo “jezero” tj. kanal napravljen suženjem morske obale.

Elounda je kosmpolitsko mestašce koje posećuju poznati političari i muzičari širom sveta, nalazi se desetak kilometara od Agios Nikolaosa. Poznato je po najluksuznijim hotelima u celoj Grčkoj, malim kamenim plažama i terenima za golf. Preko puta Elounde nalazi se poznato izletište, ostrvo Spinalonga, na kojem se nalaze ostatci Venecijanske tvrđave.

Pogledajte druge destinacije

Similar Posts