Natali Portman za Oskara

Natali Portman za Oskara!

Natali Portman se na sinoćnoj dodeli Oskara na crvenom tepihu pojavila u Dior ogrtaču sa izvezenim imenima žena – filmskih radnica koje nisu nominovane ove godine i sve prisutne ostavila bez teksta. 🚺🤩

Na Oskaru 2020, jedino što se više očekivalo od nagrada bila je moda na crvenom tepihu. Ali dok je dizajnerske odeće bilo u izobilju, Natali Portman se istakla nezaboravnim izborom odeće: njen ogrtač Dior bio je izvezen imenima žena režisera koje nisu nominovane u kategoriji najboljeg režisera.

Kejt Blanšet začepila usta ljigavcima koji osuđuju žene zbog odeće i kažu da su same krive za zlostavljanje

Kao i svi najbolji modni oblici, Natalie je svoj izgled odvažno naglasila. Ogrtač Dior od crnog i zlata sadrži imena koja su izvezena materijalu. Neki od imenovanih režisera su: Greta Gervig (Male žene), Lulu Vang (Zbogom), Lorene Scafaria (Hustlers), Alma Har’el (Honei Boi) i drugi.

Na pitanje o odeći na tepihu, Natalie je objasnila: „Želela sam da na moj suptilan način prepoznam žene koje nisu prepoznate po svom neverovatnom radu“.

Natali Portman za Oskara!

Suptilna ili ne, Natalijeva odluka da odaje počast režiserima zvuči važno i istinito. Ovogodišnje nagrade Akademije obeležile su još jednu godinu u kojoj su ženske režiserke bile zanemarene, uprkos pozitivnim kritičkim kritikama njihovog rada.

Male žene premijerno su predstavljene u velikoj meri, The Farevell je jučer osvojio nagradu Independent Spirit za najbolju ulogu, Honei Boi je bio emocionalno privlačan i moćan. Bila je to neverovatna godina za žene u Holivudu i vizije koje su oživljavale.

Tužno je vreme u zabavi kada odeću na crvenom tepihu ne prepoznaju žene u Holivudu nego samu industriju.

Srećom, postoje predstavnici poput Natalie.

Similar Posts