Odmor

Odmor! 🥂

Čarobna reč! Svima nam treba, samo što tu čaroliju retko istinski i iskoriste mnogi.

Ne treba odmor da bude kao sa reklamnog postera, da biste potpuno uživali. Ne treba ga ni do iznemoglosti planirati, na kraju opet ne bude sve tako “bajkovito” kako ste izmaštali.

Za početak treba priznati koliko nam treba, koliko smo iscrpljeni psihički i fizički svakodnevnim borbama. Ne postajemo slabići ako priznamo sebi: “Umorna sam! Sad je svega preko mere!”

Zašto toliko volimo Grčku?

Zatim rešite da ne planirate nešto drugo, “što odavno treba da je završeno”, da završavati tokom odmora. Nema velikog spremanja, krečenja, reorganizacija, učenja… To onda nije odmor!

Ne ulažite preko mere u odmor ni nade, ni mašte, ni energije, niti bilo čega drugog što obezbeđuje “savršen odmor”.
Jednostavno, budite spremni da ODMARATE! UŽIVAJTE u sebi, u “bleji” (volim ovaj izraz što su mladi doneli u ordinaciju, u moje vreme imao je drugo značenje), u prirodi, u voljenim bićima, u jednostavnosti.

Jednostavno, uživajte u svemu onome za šta baš i nemate vremena kad niste na ODMORU!

Ja sam odmor zaslužila i planiram da ga u potpunosti iskoristim i pored toga što ću naredne dane provesti na predavanjima. Činjenica da ću biti izmeštena iz svakodnevnog ritma i prostora, donosi mi mogućnost da uzmem nešto i za sebe. Jer je važno! Jer se računa!

Dajte sebi slobodu da uživate! Nije sebično, već blagotvorno. 💖

Dr Olivera M. Ćirković

Hvala sajtu: psihoterapeut.co.rs

Similar Posts