petrovac na moru

Petrovac na moru – Skriveni dragulj crnogorske obale,Crna Gora

Primorski grad u Crnoj Gori koji pripada općini Budva, između Budve(17km) i Bara(21km), na mjestu gdje stari planinski put iz Podgorice dolazi do obale.

Mjesto ima 600 m dugu pješčanu plažu i stoga je popularno turističko odredište. Petrovac se često doživljava kao “mirnije” mjesto za odmor, za razliku od obližnjih živahnijih gradova Budve i Sutomora. Ispred Petrovca ​​su dva mala otoka Katič i Sveta Nedjelja.

Petrovac na moru je malo mjesto, okruženo maslinicima i borovom šumom, smješteno u slikovitom zaljevom , bogate i zanimljive povijesti.

Herceg Novi

Prema rimskim mozaicima po kojima je Petrovac poznat, prvi stanovnici ovdje su se naselili u 3. stoljeću prije Krista. Između 16. i 18. stoljeća grad se zvao Castel Lastva, a u 20. stoljeću preimenovan je u Petrovac.

Danas je vrlo atraktivan za turiste iz cijelog svijeta. Zahvaljujući svježem i zdravom zraku iz okolnih borovih i maslinika, bistroj plavoj vodi i mnoštvu šljunčanih plaža, postoji mogućnost nezaboravnog obiteljskog odmora.

Sam grad nudi pet hotela i širok raspon privatnog smještaja. Možete birati između boravka u gradu, bilo gdje u gradu udaljen je samo 10 minuta hoda do plaže ili u obližnjim naseljima – Lučice i Buljarica. Ova su naselja također poznata po svojoj tišini, čistim plažama i svježem zraku.

Iako je mali grad, Petrovac nudi širok izbor stvari koje treba učiniti i vidjeti. Prije svega moraju posjetiti tri petrovačke plaže.

Centralna plaža, koja se nalazi izvan grada, poznata je po crvenkastom pijesku. Plaža Lučice udaljena je samo 800 m od središta grada i poznata je po nebesko plavim vodama okruženim visokim borovima koji se nadvijaju nad sirovim liticama. To je zaista jedna od najljepših plaža u Crnoj Gori. Prekrasna pješačka staza vodi od plaže Lučice do obližnje plaže Buljarica, jedne od najdužih plaža na 4 km. Okruženo je močvarnim područjem u kojem žive brojne ptice selice.

Pristanište i tvrđava Castello, koja je u prošlosti služila kao spremište za vino i maslinovo ulje, a danas je povijesni spomenik s prekrasnom terasom koja će vam pružiti prekrasan pogled na zalazak sunca.

Obelisk, kao uspomena na one koji su poginuli u borbama tijekom Drugog svjetskog rata.

Mali otok Katić i Sveta Nedjelja. Vjeruje se da oni štite vozače koji vide. Prema legendi, crkva Svete Nedelje na istoimenom otoku dar je pomoraca koji su ovdje preživjeli brodolom. Posjetite crkvu i zazvonite – to će vam donijeti sreću.

Manastir Reževići izgrađen je u 14. stoljeću i poznat je po svojim mozaicima.Slikovita pješačka staza okružena je borovima i zimzelenim drvećem, sa špiljama i vidikovcima koji pružaju prekrasan pogled na more i otoke.

Petrovac je idealan grad za obiteljski odmor. Posebno popularan kod obitelji s djecom. Vrlo je ugodno i tiho. Boravak ovdje zasigurno će ostati u srcima posjetitelja.

Similar Posts