Reklama posvečena majkama je zabranjena

Reklama posvećena majkama je zabranjena jer je previše eksplicitna:

“Morate da je vidite jer je mene rasplakala”

Majke u Americi izrazile su nezadovoljstvo nakon što je televizija “ABC” odbila da emituje reklamu koja se fokusira na probleme sa kojima se bore mame nakon porođaja.

Brend “Frida Mom” koji je posvećen novopečenim majkama u svojoj paleti ima mnogobrojne proizovde namenjene za probleme sa kojima se součavaju mame nakon porođaja. Kompanija je napravila reklamu koja je bila ponuđena televiziji “ABC” sa namerom da se emituje u nedelju uveče 9. februara kada je zakazana dodela 92. po redu dodela Oskara. Televizija i organizatori filmskog festivala su odbili da reklamu uvrste u propagandi program.

Reklama posvećena majkama je zabranjena jer je previše eksplicitna

Naime, predstavnici “ABC” i filmske Akademije su u saopštenju istakli da je u okviru njihovog programa zabranjeno emitovanje reklama o političkim kandidatima, sa verskom porukom, o oružju, municiji, higijenski proizvodi za žene u koji spada brend “Frida mom”, kontracepcija ili lekovi.

Ostala si u drugom stanju

Nakon što je objavljeno da je reklama odbijena mnoge majke, među kojima su i poznate mame, nezadovoljstvo su izrazile na društvenim mrežama.

Glumica Bizi Filips napisala je da se rasplakala dok je gledala reklamu jer ju je vratila u dane nakon porođaja.

Reklama posvećena majkama je zabranjena jer je previše eksplicitna

“Moramo da normalizujemo ono što se događa ženama posle porođaja. Kultura i društvo će onda biti bolji. To znači i da treba pustiti ovakve reklame. Da je ponuđena reklama o erektivnoj disfunkciji sigurno bi bila prihvaćena, ali ovo ne jer je verovatno prviše eksplicitno. Sram ih bilo. Treba svi da je pogledaju”, napisala je Bizi Filips.

Brend “Frida mom” već nekoliko godina se trudi da njihova marketing strategija ima efekta na majke. Kako bi privukli pažnju 2018. godine u Americi su reklamirali proizvod za žensku higijenu uz slogan: “Vaša vagina će vam biti zahvalna“.

Nakon negativnih reakcija o odbijanju emitovanja reklame televizija “ABC” i filmska Akadaemija su odbili da daju izjave za medije povodom slučaja sa kompanijom “Frida Mom”.

Hvala sajtu: Zenablic.rs

Similar Posts