Sigurni saveti za šminkanje

Sigurni saveti za šminkanje

Šminka
Šminkom možete vrlo lako ukloniti nedostatke sa vašeg lica, i uz pomoć raznih trikova učiniti da lice dobije mladalački izraz lica.

Možete koristiti korektor da prikrijete sve nedostatke koji se vide na vašem licu. Neke tonirane kreme sadrže salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid. Prestanite koristiti bilo koji proizvod ako on smeta vašoj koži.

Šminka kroz istoriju

Sigurni saveti za šminkanje

Izbor šminke
Ako koristite šminku, odaberite oznaku na proizvodu koji ima “nonacnegenic” ili “noncomedogenic”. Manje je verovatno da će začepiti pore. Potražite šminku koja je bazirana na vodi i ne na bazi ulja.

Vrlo pažljivo birajte šminku za vaše oči. Izborom šminke za oči, olako možete pogrešiti i napraviti izgled lica starijim nego što jeste. Zapamtite, šminkom možete dodati godine, a u isto vreme dobrim odabirom smanjiti svoje godine.

Kako našminkati oči

Sigurni saveti za šminkanje

Sigurni saveti za šminku
Nemojte nikako deliti šminku sa drugim osobama. Ne stavljajte eyeliner unutar vašeg kapka, jer to može iritirati vaše oči, i učiniti da izgledaju starije i umorno. Uvek obratite pažnju na rok trajanja vaše šminke. Budite veoma pažljivi i na vreme menjajte svoju šminku. Ako ste imali infekciju oko očiju, kupite novu šminku kako se ne bi ponovo inficirali.

Šta jednu ženu čini lepom

Nemojte odlaziti sa šminkom u krevet
Koliko god da ste umorni, nikada nemojte dozvoliti da odete u krevet bez pranja lica. Ukoliko ostavite šminku na vašoj koži možete začepiti vaše pore i uzrokovati razne infekcije na vašem licu. Zato isperite nežnim sredstvom za čišćenje ili uklanjanjem šminke. Koristite mekanu krpu za pranje ili pamučne tufere.

Loše navike u vezi sa vašom šminkom, dovodi do većih problema na vašem licu, a na kraju sve zajedno utiče na to koliko će lepo i mlado izgledati vaše lice.

Similar Posts