Sudbina jednog Čarlija

SUDBINA JEDNOG ČARLIJA – MJUZIKL ZA DECU

PREMIJERA PREDSTAVE u ponedeljak 30.04 u 20:00 sati

Malo pozorište „Duško Radović“

(Uzrast 5+, Trajanje 50’)
Pretpremijera: 29.04. u 12:00 sati
Premijera: 30.04. u 20:00 sati

Poštovana deco,

Malo pozorište „Duško Radović“ sa ponosom predstavlja novu predstavu „Sudbina jednog Čarlija“ rediteljke Ane Tomović, po tekstu Tamare Radojčić Obrenović koja je nastala po motivima istoimenog romana za decu jednog od najznačajnijih srpskih dramskih pisaca Aleksandra Popovića (Bela kafa, Tamna je noć, Razvojni put Bore Šnajdera…).

Sudbina jednog Čarlija“ nosi snažne emocije bliske svakom detetu: strah od napuštenosti i čežnja za majkom, bliskost nerazdvojnog prijateljstva, ljubav za koju se čine velika dela, ponos zbog uspeha, ponesenost slavom ali i uteha zbog povratka u okrilje majke. Čarli je na početku nezrelo mače, surovo ostavljeno da se stara samo o sebi, a na kraju mačak sa bogatim životnim iskustvom. Kraj, iako prepun emocija, ima svoju nežnu filozofsku poruku da je život bolje iskusiti nego ostati zauvek vezan za roditelje, jer to iskustvo života, iako ponekad teško, ujedno je i nešto najlepše na svetu.

Autorsku ekipu čine Nevena Glušica (kompozitor i songovi), Milan Gromilić (koreograf), Momirka Bailović (kostimograf) i Ljubica Milanović (scenograf).

U predstavi igraju Arsenije Tubić (Mačak Čarli), Jelena Petrović (Violeta), Alek Rodić (Kapetan), Sandra Rodić Janković, Aleksandra Anđelković, Kristina Tomić, Damjan Kecojević, Miloš Anđelković, Goran Balančević i Jovan Stamatović – Karić.

Predstava će se izvoditi u Malom pozorištu „Duško Radović“ 5 , 12 i 17. maja sa početkom od 17:00 sati.

Pinokio u pozorištu Duško Radović…

Pored prilaza iz Aberdareve ulice i parka Tašmajdan, ka Malom pozorištu „Duško Radović“ može se prići i iz Takovske ulice pored Dečjeg kulturnog centra.

Naziv Malo pozorište dobilo je 28. decembra 1967.godine sugerišući svoju namenu, a to je obraćanje mladom gledaocu. Scena za mladu publiku po uzoru na scene evropskih teatara usmerena je na savremene dramske tekstove, provokativne i društveno angažovane.

Knjiga o džungli u pozorištu Duško Radović…

Prema rečima sadašnjeg upravnika Aleka Rodića, glumca i dugogodišnjeg člana ansambla: „Malo smo pozorište, ali veliku senku bacamo. U starom dobrom duhu „Radovića“ pozorište nastavlja da radi sa najboljima!“

Similar Posts