Skrivena kapija

Čarolija vremena – Skrivena kapija, Eva Feler

Odmah posle ponoći, glasilo je vremensko uputstvo za zadatak u trećem delu Čarolije vremena – Skrivena kapija.

Pred početak požara. Stvari, ipak, kreću drugim tokom. Čuveni slikar Vilijam Tarner je od Sebastijana pomislio da je provalnik, u strahu ispustio lampu koja se uz zveket razbila o pod, sadržaj se razlio, a plamen se razbuktao.

Došli su sa zadatkom da veliki požar spreče, a ne da ga započnu!

Čarolija vremena – Skrivena kapija

Trebalo je da prate jednog inženjera u Londonu 1813. godine, ali došavši tamo, shvataju da neko pokušava da zatvori sve vremenske kapije. Time bi zauvek bila onemogućena vremenska putovanja, a njih dvoje ostali zarobljeni u prošlosti. Pretvarajući se da su brat i sestra, Ana i Sebastijano ulaze u londonsko visoko društvo. Na karnevalima i balovima brane se od nasrtljivaca, ali i traže potencijalne osumnjičene. Neko igra pogrešnu igru.
Da li će njih dvoje uspeti da ispune zadatak Čuvara vremena?

Neko voli da putuje kroz prostor, a nekom se dogodi da putuje kroz vreme. U knjigama je sve moguće.

Čarolija vremena – Skrivena kapija

Čarolija vremena – Magična gondola

Čarolija vremena – Zlatni most

 

I tako je Ana putovala kroz obe dimenzije, jer je bila čuvarka vremena. Otkrila je Veneciju s kraja petnaestog veka, Pariz u sedamnaestom i London u devetnaestom. Putovala je kroz vekove, kao što neko putuje s kraja na kraj grada, upoznala Sebastijana, zavolela ga u svom, ali i u svim ostalim vekovima. Bila je svedok zavera, dvorskih intriga, musketarskih kodeksa, londonskog požara, govorila je sve potrebne jezike, spravljala biljne tinkture umesto lekova i u svim tim avanturama pratila ju je jedna maska sa likom mačke, koja ima tajanstvenu moć.

Magična gondola, Zlatni most i najnovija Skrivena kapija Eve Feler, uzbudljivi romani prepuni avantura i intriga, istorijskih činjenica i šake sentimenta.

Izdavač: Propolis Books

Similar Posts