Svetsko fudbalsko prvenstvo

Svetsko fudbalsko prvenstvo je počelo. Sve oči su uprte u pravcu Rusije…

Kako da u vreme Svetskog fudbalskog prvenstva postanete bogatije za nekoliko pari cipela?

Na dan svečanog otvaranja poslednjeg Svetskog prvenstva u fudbalu, moj hazbend i ja bili posvađani, pisala sam o tome, ali da podsetim. Mora da je bilo nešto mnogo važno jer smo se dva dana takmičili u ćutanju. Ja, kao i svako žensko, digla stvar na nivo, čekam da on prvi progovori. I tako, sva na nivou, idući ulicom, setim se da je tokom prethodnog fudbalskog prvenstva moj hazbend ratovao sa familijom oko mene, ratovao boga mi i sa mnom oko mene, i da je to prvenstvo propustio. Nabio mi to nekoliko puta na nos, kao dokaz ljubavi – dok su ostali muškarci gledali fudbal, ja gled’o u tebe.

Svetsko fudbalsko prvenstvo

Elem, prisetim se kako sam te godine pobedila sve reprezentacije sveta, spustim se s tog nivoa, spremim ručak na brzaka, pomerim sve u dnevnoj sobi, napravim piknik na tepihu, sve bilo, samo mrave nisam uspela da nabavim, i dočekam si hazbenda s posla da svečano odgledamo to otvaranje. Jedosmo ko plemenske poglavice koje su upravo sklopile primirje. Bilo to ono prvenstvo kad saznadoh da postoji nešto što se zove vuvuzela od čega može mozak da ti propišti.

Setim se kako je moja majka jednom pitala mog oca zašto svaki čas trčka na pecanje a on odgovorio da mu to odmara živce. Sledeći put ona rešila da i ona odmara živce sa njim, pošla i ja, i provele smo se kao bose po trnju. To odmaranje živaca se svelo na pobadanje milion štapova uz obalu, trčanje od jednog do drugog i histeriju kad god je plovak zaigrao, silk se zategao ili se riba otkačila. Umal’ nas obe nije udavio u plićaku. Moja majka ga gledala kao da je sišao s uma i svečano obećala da je tad pogrešila i dozvolila da joj kida živce tim svojim odmaranjem živaca i nikad višie.

E, slično sam se provela kad sam htela da zavolim fudbal, pravim društvo hazbendu i okajem grehe zbog onog prvenstva kad je osvajao mene. Mislim, u mojoj kući se uvek gledao taj fudbal ali nisam morala da ga volim zbog oca i brata, sad sam baš htela da budem fina i razumem tu ljubav mog hazbenda.

Koji su naši…

Jel moram ja ovo da volim?

Similar Posts