Trikovi za savršenu podlogu šminke

Trikovi za savršenu podlogu šminke

Proces „bakinga“ je tehnika koja je u posljednje vrijeme vrlo popularna među svjetskim šminkerima, a tvojoj šminki pruža dugotrajnost i lice bez pora, bora i svih onih sitnih nepravilnosti.

Kako našminkati oči

Za „baking“ tehniku je potrebno vrijeme ali dodatnih par minuta ti neće značiti u svakodnevnoj rutini, a značajno če doprijeniti tvom izgledu. Dok se dešava proces „bakinga“, za to vrijeme možeš da radiš šminkanje očiju, popiješ kafu, i prije nego što se okreneš, puder je spreman. Ako ti je i dalje ova tehnika nepoznanica, donosimo ti osnovne savjete, kako da radiš „baking“ tehniku kao makeup profesionalac!

Trikovi za savršenu podlogu šminke

Šta ti je potrebno:

Potraži fino, sitno mljeveni puder, koji će se lako stopiti sa tvojom šminkom i kožom. Takođe je veoma važno da puder ne sadrži silicijum dioksid ili minerale itanijum dioksid i cink oksid, koji pravi flešbek, stvarajući onaj bijeli izgled ispod očiju na fotografijama.

Za „baking“ tehniku možeš da koristiš vlažnu spužvicu ili gustu, tvrdu četku. Za skidanje viška pudera možeš da koristiš, bilo kakvu lepršavu četkicu.
Kad si se opremila sa svim što ti treba, da krenemo sa procesom.

Na lice nanesi tečni puder. Nakon pudera, nanesi korektor ispod očiju, a opciono možeš i na sredinu čela i svim onim dijelovima koje želiš dodatno da posvijetliš.

Zatim četkicom ili spužvicom nanesi debeli sloj pudera u prahu za „baking“, na one dijelove gdje si stavila korektor. Potrebno je nekoliko minuta da se prah osuši (oko 5 minuta) i lepršavom četkicom, počisti višak praha.

Ukoliko ti je potrebno da šminka drži što duže vremena, onda neka „baking“ traje 10 minuta, da bi osigurala postojanost.

„Baking“ tehniku je najbolje raditi na području ispod očiju, da bi se zaustavilo stvaranje linijica i da se maskara sa donjih trepavica ne bi razmazala, i na T-zonu da bi se smanjilo lučenje ulja i osigurao mat i besprijekoran izgled.

Nadamo se da smo ti pomogli sa ovim savjetima da probaš popularnu tehniku, koju koriste profesionalni šminkeri.

Hvala sajtu: Ultra.ba

Similar Posts