Veličanstveni šoumen od 28. decembra u bioskopima

MAJKL GREJSI DONOSI MUZIČKI SPEKTAKL NA VELIKO PLATNO

Veličanstveni šoumen

Australijski reditelj Majkl Grejsi predstavlja svoj rediteljski debi, film „Veličanstveni šoumen“, inspirisan legendom američke pop kulture P.T. Barnumom.

U pitanju je inspirativna priča o vizionarima koji su se uzdigli ni iz čega kako bi stvorili očaravajući spektakl koji je postao svetska senzacija – cirkus.

Domaća publika će od 28. decembra imati priliku da zakorači u čarobni svet mašte čoveka koji je imao za cilj da dokaže da život može da bude najuzbudljiviji šou od svih.

Veličanstveni šoumen“ je mjuzikl pun zaraznih pop numera, glamuroznih plesnih tačaka, i scena koje slave moć performansa, ljubavi i vere u sebe. Grejsi je povezao originalne numere, Oskarom nagrađenih kompozitora, Džastina Pola i Bendža Paseka (La La Land), sa multi talentovanom glumačkom ekipom, predvođenom Hju Džekmanom, dobitnikom nominacije za Oskara.

Grejsi vidi Barnuma kao pionira današnjih vizionara i preduzetnika koji su napravili revoluciju u društvenom životu, kao što su Stiv Džobs i Džej Zi.

„Veličanstveni šoumen“ je muzička oda snovima, a ne biografski film, iako je fokus na Barnumovom ubeđenju da probleme svakodnevnog života možemo da pretvorimo u carstvo čuda, znatiželje i različitosti.

„Publika koja je doživela P.T. Barnumov spektakl, bila je potpuno prebačena u svet neuobičajenog, a mi smo se potrudili da postignemo taj efekat u filmu na moderan način,” ističe Grejsi.

Uloga P.T. Barnuma pripala je sjajnom Hju Džekmanu, a pridružili su mu se i Zek Efron u ulozi Barnumovog partnera, Filipa, Mišel Vilijams kao Barnumova žena, Čeriti, Rebeka Ferguson kao švedska super zvezda, Dženi Lind, i Zendaja kao igračica na trapezu, En Viler.

„Veličanstveni šoumen“ stiže u bioskope širom Srbije od 28. decembra, a od 21. decembra je planirano pretpremijerno limitirano prikazivanje filma u bioskopima Cineplexx, CineStar i Cine Grand Capitol Park Rakovica.

Dok čekamo da ovaj muzički spektakl stigne na veliko platno, zavirimo u svet mašte u prvom insertu iz filma „Veličanstveni šoumen“…>>

Similar Posts